Interjeras

Šiuolaikinio ir modernaus interjero panašumai ir skirtumai

Šiuolaikinio ir modernaus stiliaus sąvokos dažnai maišomos viena su kita ir vartojamos kaip sinonimai, tačiau, nors tikrai yra nemažai panašumų, tai visgi yra du skirtingi dizaino stiliai, iš skirtingų laikotarpių. Iš pradžių atsirado modernizmas, o vėliau – šiuolaikinis dizainas. Pastarasis formuojasi toliau šiuo metu.

Modernus interjero dizainas

Modernus namų stilius pasižymi ramybe, paprastomis linijomis ir natūraliomis spalvomis. Šiuolaikiniame pasaulyje tai labai svarbu, kai gyvenimas tiesiog verda nuolatiniame skubėjime. Iš esmės, tai modernus interjero stilius yra priešingybė visiems prieš jį buvusiems dizaino stiliams, kuriuose buvo gausu įvairiausių puošybos elementų. Jis išsiskiria savo paprastumu ir funkcionalumu. Tokiuose namuose žmonės kokybiškai pailsi, čia nėra nereikalingų detalių, nuolat akį traukiančių dekoro elementų. Būtent dėl to modernus interjeras pasižymi lengvai palaikoma švara ir tvarka, jame nėra nieko nereikalinga.

Pagrindiniai modernaus interjero elementai

  1. Abstrakčios formos yra vienas esminių modernaus interjero elementų, nes visas dėmesys yra sutelkiamas į funkcionalumą, o ne išvaizdą.
  2. Kuriant modernų stilių namie renkamasi ramios sienų spalvos. Pilkos, baltos, visos pastelinės spalvos sienos sudaro puikų pagrindą moderniam interjerui.
  3. Stiklo, betono, metalo (dažniausiai plieno) medžiagos, kurios reikalauja mažai priežiūros ir padeda atskleisti baldų ir kitų daiktų esmę, tai yra – funkcionalumą.
  4. Dideli langai, per kuriuos į namus patenka daug natūralios šviesos.
  5. Švarios linijos, puikiai išnaudojant tam tinkamas medžiagas, kurias jau minėjome prieš tai – betoną, plieną, stiklą, marmurą ir kt.
  6. Jokių nereikalingų detalių. Dekoracijų, interjero detalių beveik nėra – “mažiau yra daugiau”.
    Modernaus meno kūriniai, kurie savo formomis, spalvomis išraiškingai atskleidžia namų erdves.

Šiuolaikinis interjero dizainas

Paprasčiau tariant, palyginus modernų ir šiuolaikinį interjero dizainą, šiuolaikinis tai tas, kuris būtent dabar yra aktualus. Modernus interjeras gali atrodyti šaltas, abstraktus, minimalus, o šiuolaikinis stilius priešingai – suteikia ramybės, jaukumo pojūtį. Šiuolaikiniame interjere susitelkiama į architektūrinius elementus, dekoro detales ir tam tikrą spalvų paletę, siekiant sukurti šiltą ir jaukią namų erdvę. Daug šiuolaikinių interjero prekių galite rasti homehome.lt internetinėje parduotuvėje.

Scroll to Top