Biseris

Kas yra biseris ir kam jis naudojamas?

Įsivaizduokite vestuvinę šilkinę suknelę, puoštą įvairiausiais blizgiais karoliukais arba į švarko atlapą įsegtą margą sagę, į kurią geriau įsižiūrėjus taip pat pamatysite begalę mažų, blizgių karoliukų. Taigi, šie maži karoliukai, naudojami siuvinėjant įvairius ornamentus, dekoruojant sukneles ar kitus drabužius, kuriant papuošalus, ir yra biseris. Iš tikro, biserio panaudojimas yra nesuskaičiuojamas ir neapibrėžiamas. Šių mažų, vos kelių milimetrų dydžio karoliukų pagalba, tinkamai naudojant tam tikras specialias technikas, galima sukurti tikrus meno kūrinius.

Biserio rūšys

Iš esmės tai biseris yra skiriamas į šias rūšis – japonišką biserį ir čekišką biserį. Japoniškas biseris dar turi japoniško cilindrinio biserio porūšį. Žinoma, galima rasti pigesnių karoliukų, pagamintų Kinijoje, tačiau dažnai tikrai labiau verta investuoti šiek tiek daugiau, kad turėtumėte geriausios kokybės karoliukus, atvežtus būtent iš Japonijos ir Čekijos. Japonijos gamintojų pavyzdžiai yra “Miyuki”, “Toho” ir “Matsuno”, Čekijos – “Preciosa Ornela”.

Japoniškas biseris

“Miyuki” gamina gerai žinomus “Delica” karoliukus, kurie yra labai aukštos kokybės cilindro formos karoliukai. Jie yra itin tikslios formos ir dydžio, todėl puikiai tinka įvairiems karoliukų pynimo projektams (pavyzdžiui, papuošalams). “Delica“ yra labai lengvi karoliukai plonomis sienelėmis ir jų dydžiui, jie turi gana didelę skylę, per kurią daug kartų lengvai gali praeiti karoliukų siūlai.
Toho Aiko” ir “Toho Treasures” – kiti cilindro formos karoliukai, taip pat gaminami Japonijoje. Žinoma, Japonijos gamintojai gamina ne vien cilindro formos karoliukus, jų asortimente yra kitų formų karoliukų.

Čekiškas biseris

Čekijos gamintojo biseris yra apvalesnis ir ne tokių tikslių formų kaip Japonų gamintojų. Taip pat, jie turi mažesnes skylutes, dėl ko yra tinkami ne visiems karoliukų vėrimo darbams. Bet tai jokiu būdu nedaro prastesniu pasirinkimu nei Japoniškas biseris. Nevienodos formos Čekiškas biseris nuostabiai atsiskleidžia siuviniuose atspindėdamas įvairiausią šviesą.

Nuo ko pradėti?

Pasirūpinkite pakankamai tinkamų įvairių spalvų siūlų, specialiomis įvairaus dydžio adatomis bei mažomis žirklutėmis. Ir svarbiausia – kokybiškas biseris. O visa kita jau jūsų fantazijos reikalas. Internete gausu informacijos apie įvairias siuvinėjimo bei karoliukų vėrimo technikas su begale puikių iliustruotų pavyzdžių.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top