Piešimas spalvotu smėliu

Piešimas spalvotu smėliu

Šiuo metu spalvotas smėlis, kaip vaikų kūrybiškumą skatinanti medžiaga, išgyvena tikrą raidos pakilimą. Tai nenuostabu, nes su juo vaikai gali kurti ryškius ir įdomius paveikslėlius, kaip ir mojuodami burtų lazdele. Kaip magija, kai vaikas paima į ranką smėlį ir pradeda piešti, paveikslas pradeda „gyventi kaip gyvenimas“. Spalvotas smėlis neseniai išpopuliarėjo. Ypač šaltuoju metų laiku, tai dažnai perkamos už vaikų klasėje. Spalvoto smėlio pagalba išgaunami gražūs paveikslėliai ir tam visiškai nereikia mokėti piešti! Kūrybinis procesas leidžia kurti, žaisti su spalvomis ir pasinerti į fantazijų pasaulį. Taip pat turi raminamąjį ir atpalaiduojantį poveikį, bei lavina pasitikėjimą savimi.

Mokymasis dažyti spalvotu smėliu ypatingų įgūdžių nereikalauja

Naudojant specialų lipnų šabloną, pats smėlis teisingai prilimpa prie paviršiaus tinkamoje padėtyje. Vaikai mėgsta naudoti smėlį, kad sukurtų neįprastus ir ryškius vaizdus, nes tai yra labai įdomu ir žavu. Smėlis yra labai patogus liesti, o jo didelis pobūdis leidžia atsipalaiduoti ir mėgautis procesu. Be to, spalvotas smėlis naudingas vaiko vystymuisi. Žaidžiant šį įdomų žaidimą, vaikas gerina pirštų judėjimo motoriką, vaizduotę ir kūrybinius sugebėjimus, gerina atmintį ir erdvinį mąstymą, taip pat dėmesį ir atkaklumą. Šių savybių ugdymas yra ypač svarbus pačioje kūdikio gyvenimo pradžioje. Tėvų ir mokytojų uždavinys laiku atkreipti dėmesį į tai.Piešimas su spalvotu smėliu taip pat turi teigiamą poveikį nervų sistemai, padeda atsikratyti streso, nerimo, mažina nerimą ir baimę. Ekspertai teigia, kad tai dėl pačios medžiagos atpalaiduojančių savybių. Atsižvelgiant į tai, spalvoto smėlio piešimo privalumai yra akivaizdūs ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Labai naudingas piešimas smėliu yra vyresnio amžiaus žmonių kūrybiškumui lavinti, taip pat jis teigiamai veikia motorikos funkcijas, nes su amžiumi, pirštų jautrumas, kaip taisyklė, mažėja. Galų gale, spalvoto smėlio piešimas ant įdomaus ir aukštos kokybės paveikslėlio yra ne tik įdomi veikla, bet ir labai svarbus vaikų vystymosi veiksnys.

Amerikiečių animacijos režisierė Carolyn Leaf pateikė įdomią idėją mokytojams ir tėvams, tai yra, kaip organizuoti vaikų laisvalaikį ir vienu metu lavinti kelis įgūdžius

Ji padarė smėlio dėžės vaizdo įrašą. Herojai buvo prikelti ir veikė ant blizgančios šachmatų lentos. Juos menininkė pirštais nupiešė smėliu. Idėją perėmė kiti animatoriai. Labai vertinamas vaizdų ir siužetinių linijų kūrimo būdas. Pamažu paprastų žmonių gyvenime ant specialios lentos su smėliu atsirado paveikslas. Mokytojai pradėjo vykdyti tokią veiklą įvairaus amžiaus vaikams. Žvelgiant iš psichologijos, fiziologijos ir pedagogikos perspektyvų, ji studijavo įspūdingus mokymo metodus. Inovatyvūs praktikai ir ikimokyklinio ugdymo pedagogai pastebi šias naudingas tokių kursų savybes:

  • Tapyti smėliu ant stiklo yra ir smagu, ir sudėtinga. 99% vaikų pamokų ir pramogų metu patiria daug teigiamų emocijų.
  • Šiam metodui nėra specialių taisyklių. Vaikai gali piešti delnu, vienu ar keliais pirštais ir kurti bet kokias figūras. Iškilus problemai, greitai jas ištrinti.
  • Suvaržymo trūkumas gali sumažinti emocinę įtampą. Vaikai atsipalaidavę, vidutiniškai susijaudinę, jaučiasi kaip unikalių šedevrų kūrėjai.
  • Mobilumas vystosi. Darželis pavargo nuo plastilino ir pieštukų, taip pat naudinga naudoti lengvas tabletes ir smėlį pirštų lankstumui lavinti. Tobulėjant motorikai, tobulėja ir kalba.
  • Pagerėja grafinė motorika. Mokiniai ugdo gebėjimą kartoti kontūrus, taisyklingai laikyti rankenas, sekti judesių ritmą.
  • Tinka visoms amžiaus grupėms. Vaikai, moksleiviai ir suaugusieji su malonumu piešia ant lentos. Laisvai tekančios animacijos magija beveik nepalieka abejingų.
  • Atleidimas nuo streso. Darbas su smėliu yra įtrauktas į psichoterapijos kursą gydant neurozes, tikus, nemigą. Sveiki vaikai klasėje taip pat nusiramina, randa ramybę, pamiršta bėdas.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top