spalvinimo knyga iliustracija

Meniški laisvalaikio leidimo būdai namuose

Šiuo sudėtingu karantino laikotarpiu reikia rasti būdų kaip užimti save namuose. Nebedirba teatrai, spektakliai. Bet juos pakeičia kitos pramogos ir veiklos namuose, kurios taip pat gali praturtinti žmogaus kūrybiškąją pusę. Štai keli būdai, padėsiantys ją “pamaitinti”.

Spalvinimo knygos suaugusiems

Prieš kelis metus retas kuris Lietuvoje buvo girdėjęs apie spalvinimo knygas suaugusiems, tačiau vakaruose – ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Jungtinėje Karalystėje – išpopuliarėjusi laisvalaikio priemonė skinasi kelią į knygynų lentynas. Tai puikus užsiėmimas norintiems atsipalaiduoti po darbo. Suaugusiems, kaip ir vaikams, reikia rasti būdų kaip ramiai ir koncentruotai užsiimti smegenims malonia veikla. Čia į pagalbą ir ateina spalvinimo knygos suaugusiems. Šiose knygose yra platus pasirinkimas įvairaus sudėtingumo paveikslėlių su smulkiomis detalėmis, kurias reikia nuspalvinti. Nuo vaikiškų knygų jos daugiausiai skiriasi kompleksiškumu, smulkių detalių gausa. Taip pat skiriasi ir tematika. Suaugusiems skirtose knygose vaizduojami įmantriai iliustruoti gyvūnai, žmonės, augalai ar abstraktūs raštai. Ir, jos ganėtinai pigios – jas galima nusipirkti vos už kelis eurus. Ir už tą mažą sumą knyga galimi džiaugtis ganėtinai ilgai – mėnesį ar daugiau – priklausomai nuo spalvinimo greičio.

Mezgimas – klasikinė pramoga namuose

Internetas itin pagelbėjo mezgimui – dabar galima rasti aibę vaizdo įrašų anglų ar lietuvių kalba apie mezgimą. Nuo to, kaip pradėti megzti, iki kokias mezgimo priemones rinktis ir kur jų gauti. Ši veikla, kaip ir knygų spalvinimas, padeda susikoncentruoti, rasti vidinę ramybę. Tuo pačiu, galima pasigaminti ką nors naudingo – šaliką, kepurę ar kojines žiemai, kurios atrodo itin stilingai. Šia pramoga galima užsiimti ir lauke – savo sode ar parke, ko nebūtų galima pasakyti apie spalvinimo knygas. Kuo dar ši pramoga puiki – tai kad itin paprasta pradėti. Prekes mezgimui galima įsigyti itin paprastai, bet kuriame mieste yra siuvykla ar siuvimo prekės. Taip pat ir pasirinkimas internetu dabar labai didelis tad užsisakius galima gauti reikmenis vos per dvi – tris darbo dienas.

Scroll to Top