Vertimo kainos

Vertimo menas – ką veikia vertėjai?

Ar sutiktumėte, kad tekstų vertimas yra savotiškas menas? Tikriausiai šį sunkų, kruopštumo ir kvalifikacijos reikalaujantį darbą tikrai galima pavadinti menu. Tekstų vertimai yra labai įvairūs, vertėjai siūlo skirtingų tekstų vertimus.

Kokie tekstai gali būti verčiami?

Verčiami gali būti labai įvairūs tekstai. Tikriausiai tokie tekstai kaip medicininiai, techniniai ar dokumentų vertimai nėra labai meniški ir juose interpretacijų turi būti kuo mažiau. Tačiau įvairių romanų, skrajučių, reklaminių šūkių vertimai tikrai turi būti kūrybingi, o pats vertimas galutiniame rezultate tampa labai menišku.

Ar versti gali bet kas?

Vertimo menas prieinamas tikrai ne kiekvienam. Tikriausiai versti galėtų kiekvienas žmogus mokantis bent dvi kalbas, tačiau ar tokie vertimai būtų geri neturint tam tikro išsilavinimo – kažin. Vertėjais yra mokomasi būti universitete, studentai studijuoja ir mokosi to kelis metus, įgyja bent jau bakalauro laipsnį, o norintys mokėti dar daugiau – magistro.

Vertėjų yra labai įvairių. Kaip ir buvo minėta, vieni verčia rimtus tekstus, kurie turi savitą kalbą, stilių ar net terminiją. Tokiems vertimams priskiriami medicininiai vertimai, kuriuos versti gali žmonės turintys medicininį išsilavinimą. Teisinius vertimus atlikti gali tik teisininkai, internetinių svetainių – žmonės, išmanantys internetą, šiuolaikines technologijas.

Versti gali kiekvienas, tačiau norint gerų ir kokybiškų vertimų geriausias kreiptis į specialistus.

Kiek kainuoja tekstų vertimai?

Tekstų vertimo kainos yra labai įvairios. Kainos priklauso nuo to, kokie tekstai yra verčiami, kiek tiksliai jų reikia išversti, taip pat iš kokios į kokią kalbą yra verčiama. Vertimų biurai teikia vertimo paslaugos skirtingomis kainomis. Tikriausiai didžiausiuose Lietuvos miestuose įsikūrusios įmonės už vertimus gali imti daugiau, tačiau jos ir turi ką pasiūlyti. Vertimų biurai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar kituose didmiesčiuose verčia iš daugelio pasaulio kalbų, labai įvairius tekstus, turi savo komandose dirbančius specialistus, todėl rinktis juos tikrai verta net ir sumokant šiek tiek daugiau. Kiekvieno teksto vertimo kainos gali skirtis, todėl prieš užsakydami paslaugą iš vertimų biuro išsiaiškinkite kiek tiksliai ji kainuos.

Daugiau informacijos apie vertimų biurą Vilniuje rasite: https://www.metropolis.lt/apie-mus/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top