Kūrybiškumas darbe

Kūrybiškumas- tai sąvoka, kuria apibūdinamas žmogaus gebėjimas generuoti naujas idėjas, mąstyti nestereotipiškai, bei savarankiškai, būdingas greitas orientavimasis sudėtingoje situacijoje, sklandus ir originalus susidariusių problemų sprendimas.

Ar žmogus kūrybiškas priklauso nuo asmeninių savybių, tokių kaip smalsumas, išradingumas, vaizduotės lakumas, poreikis tobulėti, mąstymo greitumas. Įtakos taip pat turi ir aplinka kuri supa žmogų, jo šeima, kurioje augo bei daugybė kitų aplinkos veiksnių, kurie gali paskatinti arba priešingai pristabdyti žmogaus kūrybiškumą.

Kaip vadovams skatinti darbuotojų kūrybiškumą?

Problemas spręskite kartu, jei matote, kad vieną iš jūsų darbuotoją užklupo problemos, nepalikite jo vieno. Galbūt netikėtai užklupusi problema, neleidžia jam nusiraminti ir rasti sprendimai. Skatinkite bendradarbiavimą tarp kolegų, aptarkite visi kartu, kokiais būdais galima išspręsti susiklosčiusią situaciją, taip padėsite darbuotojui jaustis saugiai ir nebijo klausti prireikus pagalbos.

Suteikite darbuotojams laisvės, galimybę dirbti lanksčiu grafiku. Parodykite, jog pasitikite juo ir jaučiatės ramus, kad užduotys bus atliktos. Darbo aplinkos paįvairinimas kartais būna tikrai naudingas, darbas skirtingose vietose skatina darbuotojų kūrybiškumą.

Sukurkite sąlygas atsipalaidavimui, pasirūpinkite jaukiu kampeliu darbovietėje, kur kiekvienas galėtų pasidaryti kavos ar užkąsti. Jei yra galimybė įsigykite kažkokių pramogų, kuriomis darbuotojai galėtų mėgautis pertraukų metu, taip pat tai puikus būdas kurti ryšį tarp darbuotojų.

Dažna vadovų klaida, kad jie neleidžia savo darbuotojams atsiskleisti, įspraudžia juos į tam tikrus rėmus, užblokuoja visas galimybes atsiskleisti. Svarbu domėtis darbuotojais, palaikyti ryšį su jais, išklausyti idėjas ir jokiu būdu nesmerkti jų. Galbūt pamatysite potencialą, kurio iki šiol nematėte.

Kūrybiškumo testas “Sąvaržėlė

Na laikas pasitikrinti ar kūrybiškas žmogus esate, pasiūlykite kolektyvui atlikti šį testą kartu.

Taisyklės labai paprastos, viskas ką reikia padaryti, tai per tam tikrą laiko tarpą, pavyzdžiui 2 minutes sugalvoti, kuo daugiau būdų ir užsirašyti, kur ir kaip galima panaudoti sąvaržėlę. Nevisi būdai privalo būti itin logiški ar būtinai naudojami, tiesiog leiskite savo fantazijai veikti, gal ji atras naujų sąvaržėlės naudojimo būdų ir palengvins kasdienybę.

Atlikę testą aptarkite rezultatus su kolegomis, pasidalinkite savo sugalvotomis idėjomis, bei išklausykite kitų. Kartais kitų žmonių idėjos gali labai nustebinti, atrodo, kad logiškos ir paprastos, bet pačiam net mintis tokia nešautų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top