TOP 10 muziejų Vilniuje, kuriuos verta aplankyti

Kartais taip koncentruojamės į keliones po svečias šalis, jų lankytinus objektus, kad visai pamirštame, jog savo šalyje turime tiek ypatingų vietų – muziejų, leidžiančių susipažinti su šalies istorija, menu, kultūra bei sužinoti daug naujo ir įdomaus. Kokius muziejus verta aplankyti mūsų sostinėje?

  1. MO muziejus. Dar palyginti naujas, bet sparčiai išpopuliarėjęs muziejus, orientuotas į šiuolaikinius lankytojus.
  2. Energetikos ir technikos muziejus, turintis įprastų ekspozicijų bei interaktyvių, masinančių vaikus.
  3. Iliuzijų muziejus. Viliojantis, stebinantis ir smagus – tai epitetai, puikiai atskleidžiantys muziejaus koncepciją ir jį apibūdinantys.
  4. Lietuvos geležinkelių muziejusleis įdomiai ir netradiciškai susipažinti su Lietuvos geležinkelių praeitimi ir dabartimi.
  5. Lietuvos nacionalinis muziejus. Bent kartą čia apsilankyti turėtų kiekvienas. Šis seniausias muziejus Lietuvoje yra didžiausia mūsų šalies kultūrinio paveldo saugykla.
  6. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejusyra tai, kas sužavės meno gerbėjus bei suteiks didžiulį bagažą naujų žinių ir pažinimo džiaugsmo.
  7. Valdovų rūmai. Čia susipažinsite su rūmų raidos maketais, atkurtų istorinių interjerų ekspozicija, ginkluote, kasdienybe ir kt. Be įstabių, įdomių ekspozicijų, čia pavergia ir rūmų interjero subtilumai, įspūdinga elegancija.
  8. Žaislų muziejus– tiesiog būtinas aplankyti šeimoms su vaikais. Nuo pačių seniausių iki šiuolaikinių žaislų – visus juos pamatysite, o kai kuriuos galėsite ir paliesti, palaikyti, apžiūrėti atidžiau. Muziejaus ekspozicijos puikiai atskleidžia žaislų transformacijas nuo senųjų laikų iki dabar.
  9. Lietuvos kulinarinio paveldo muziejus– tobula erdvė besidomintiems viskuo, kas susiję su kulinarija: nuo indų iki kulinarinių knygų.
  10. Gedimino pilies bokštas– muziejus, ne tik supažindinantis su įspūdinga pilies ekspozicija, bet ir atveriantis įstabią Vilniaus panoramą.

Parengta pagal http://www.skrydis.lt/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top