Kokios organizacijos atstovauja meną ?

Organizacijos yra vadinamos žmonių kolektyvais, kurie sudaryti bendram darbui arba veiklai. Organizacijos gali būti laikinos arba nuolatinės, tai priklauso nuo to, kam jos egzistuoja, kokie jų tikslai ir poreikiai. Dažniausiai šie surinkti žmonių kolektyvai turi atskirą turtą bei atskirus valdymo organus, jos nėra priklausomos. Vyriausybė irgi yra tam tikras, ypatingas organizacijos tipas. Organizacijomis yra laikomos įmonės, susivienijimai, įstaigos, taip pat visuomeninės organizacijos. Įdomu tai, kad organizacija gali būti ir juridinis asmuo.

Meno organizacijos

Kaip ir buvo minėta prieš tai, organizacija gali būti vyriausybinė arba nevyriausybinė. Nevyriausybinės meno organizacijos dažnai susivienija tam tikrais tikslais – pavyzdžiui, šviesti visuomenę, suteikti jai naujų žinių apie praeitį bei apie naujoves. Meno organizacijos ir turi daugiausiai šių tikslų. Į meno organizacijas eina tie žmonės, kurie nori pakeisti kažką meno srityje, sukurti daugiau įstaigų, kuriose žmonės galėtų pažinti savo istoriją, susipažinti su meno kūriniais, atrasti kažką naujo.

Lietuvos meno organizacijos

Lietuvoje yra ne viena meno organizacija, kuri padeda steigti muziejus arba galerijas, rūpinasi žmonių savišvieta. Taip pat šios organizacijos rūpinasi meno mokyklomis, stengiasi pritraukti kuo daugiau mokinių, juos sudominti menu, paskatinti piešti, tapyti, šokti, kurti ir kitaip per meną išreikšti save. Kiekvienos organizacijos įtaka yra labai didžiulė žmonijai, todėl susikūrus naujai organizacijai reikia tik džiaugtis ir skatinti žmones prie jos prisijungti.

Scroll to Top