Miegamojo lovos mažose erdvėse: kaip išsirinkti?

Miegamojo lovos – tai pagrindinis miegamojo kambario baldas, kuris neretai kambaryje užima daugiau nei pusę visos erdvės. Jei turite erdvius namus ir Jūsų miegamajame gali tilpti bet kokio dydžio lova, ką gi, pasirinkimas yra kur kas platesnis, tačiau ką daryti tuomet, kai erdvė visgi riboja? Kaip išsirinkti optimaliausią variantą, kad galėtumėte miegoti patogiai ir kokybiškai?

Renkantis lovą, kuri stovės mažame kambaryje, svarbiausia atsižvelgti į patalpos dydį ir žmonių, kurie miegos lovoje ūgius, išmatavimus, taip pat svarbūs toje lovoje miegosiančių žmonių miego įpročiai. Taigi, visų pirma išmatuokite patalpą, kurioje stovės lova. Reikia nepamiršti ir kitų baldų – spintų, komodų, spintelių. Jei lova dvigulė pastačius ją idealiausiu atveju turi likti vietos dviem spintelėms ir dar bent 50 cm. praėjimui gale lovos. Žinoma, priklausomai nuo erdvės galimi ir kiti variantai, kaip pavyzdžiui, viena spintelė prie lovos, viena lovos pusė pristumta prie sienos ir kita. Taip pat reikia nepamiršti, kad lovos matmenys neapsiriboja vien čiužinio dydžiu – bendrą baldo dydį lemia lovos kraštai, galvūgalio dydis, dekoro elementai ir pan., todėl būtina apsiskaičiuoti, kokį bendrą patalpos plotą gali užimti Jūsų lova.

Jei norite lovoje miegoti patogiai galioja kelios taisyklės, kuriomis remiantis, teigiama, kad dvigulės lovos plotis turi būti bent 135 cm, o viengulės 90 cm., taip pat šis dydis turi būti toks, kad sunėrus po galva rankas, alkūnės neišlystų už lovos kraštų. Lovos ilgis turi bent 15 centimetrų viršyti žmogaus, kuris joje miegos, ūgį. Beje, aukšto ūgio žmonėms rekomenduojama rinktis lovas be kojūgalio, kad stuktelėjimas į jį neišblaškytų miego. Nenusiminkite jei apskaičiavus visus parametrus, jūsų gautas lovos dydis netelpa į standartinius matmenis – visad galite gamintis lovą pagal užsakymą.

Scroll to Top