Meno studijos užsienyje

Vis dažniau jauni menininkai, nesvarbu ar jie baigę meno mokyklas ar ne, renkasi toliau savo mokslus tęsti užsienyje. Vertindami mokslo kokybę ir karjeros galimybes dažnai susižavi spalvingais studijų programų aprašymais. Todėl ir pasirenka toliau tobulėti prestižinėse mokyklose. Negalima neigti, kad užsienis galimybių miestas ir turint tarptautinį universitetinį išsilavinimą, gabiems studentams atsiveria plačios karjeros durys. Geriausios meno studijos užsienyje siūlo begalės skirtingų ir įdomių programų, kurios pritaikomos kiekvienam stojančiam.
Populiariausias universitetas, į kurį traukia studentai iš viso pasaulio, yra Londono menų universitetas (angl. University of Art London). Šis Anglijos sostinėje įsikūręs universitetas specializuojasi būtent į meną, projektus, madą ir apskritai į viską kas pasirodo susiję su menu. Akademinio lygio meno studijos užsienyje, kurios susideda iš skirtingų kolegijų :
Londono komunikacijos kolegija. Šioje kolegijoje studentai mokosi profesionaliuose fotostudijose bei televizijos studijose, tamsiuose kambariuose, galerijų erdvėse. Teorinės žinos pritaikomos laidų ir žinių skyriuose. Taip pat studentai LKK mokosi žurnalistikos, reklamos, RSV, leidybos, fotografijos, filmų bei laidų gamybos, grafinės ir erdvinės komunikacijos ir t.t. Šioje kolegijoje visi įdomūs programų dalykai yra vienoje vietoje.
Londono meno mados kolegija. Pasaulinio lygio kolegija, kuri yra lyderė madoje, žiniasklaidoje ir versle. Iš šios kolegijos išėjo daug talentingų bei kūrybingų mados dizainerių. Drąsindami studentus nagrinėti praeitį ir mesti iššūkį dabarčiai. Svarbu, kad studentas būtų išradingas, kūrybingas, socialus. Studijuojant šioje kolegijoje svarbus yra laisvas mastymas.
Vimbledono kolegija. Ši sudedamoji kolegija yra padalinta į tris akademines mokyklas. Ši kolegija drąsini praktinį įgūdžių eksperimentavimą, kuris reikalingas sėkmingai karjerai menuose. Šioje kolegijoje mokomasi meno, teatro ir ekrano kurse. Studentai praktikuojasi profesionaliame teatre ir studijose. Su jais dirba patyrę technikai bei profesionalūs repetitoriai. Vimbledono kolegiją baigia menininkai, projektuotojai, kurie vėliau yra žinomi dėl kūrybiškumo, profesionalumo.

Taip pat šios meno studijos užsienyje turi dar tris kolegijos, kurios moko dizaino, meno bei projektų įgyvendinimo.

Scroll to Top