Meno studijos Lietuvoje

Lietuvoje švietimo sistema suteikia meno mokyklas pabaigusiems toliau studijuoti aukštąjį mokslą ir toliau tobulėti pasirinktoje meno srityje. Žinoma, nėra būti pabaigti meno mokyklos, kad ten įstotum, nes ir gabūs bei talentą turinys jauni žmonės gali ten kuo puikiausiai studijuoti. Tačiau meno studijos Lietuvoje yra prestižinis mokslas ir įstoti į aukštąsias įstaigas nėra lengva. Reikia gerai pasiruošti bei išlaikyti stojamuosius egzaminus ir tik tuomet vyksta priėmimas į aukštąją mokyklą. Kaip ir minėjome, Lietuvoje yra pakankamai platus meno studijų pasirinkimas. Todėl pateiksime jums populiariausias įstaigas, kurio ruošia profesionalius įvairių sričių menininkus.

Lietuvos teatro ir muzikos akademija (LMDA). Universitetinio mokymo švietimo įstaiga, kurioje galima mokytis įvairių sričių muzikos ir teatro specialybių. Siūlomas platus pasirinkimas norint gyvenimą sieti su muzika, tai ruošiami atlikėjai, improvizatoriai bei įvairių muzikos instrumentų virtuozai, dirigentai. Norintiems pasukti į teatrą ar kino aikštelę siūloma aktorių, režisierių, garsistų studijų programa. Taip pat galima ir edukologijos kryptis, kuri leidžia vėliau tapti kino, teatro, muzikos pedagogu ar specialistu. Po studijų siūlo darbo vietas talentingiems ir gabiems studentams.
Vilniaus dailės akademija. Ši meno studijas Lietuvoje teikianti švietimo įstaiga siekia išugdyti dailės srities profesionalus bei specialistus. Akademija studentams teikia tiek kūrybines teorines, tiek praktines žinias. Pateikia didelį studijų programų pasirinkimą (animacija, architektūra, dailė ar tapyba, restauravimas, dizainas, fotografija, grafinis, kostiumų ar interjero dizainas, keramika ir t.t.), todėl kiekvienas meniškos sielos žmogus galės save šioje akademijoje relizuoti. Vilniaus dailės akademijoje mokama vizualiai perteikti savo kūrybą ar idėjas, kokiu tik norima formatu.
Vilniaus dizaino kolegija. Viena iš populiariausių kolegijų, kuri modernumu bei inovatyvumu lenkia kitas kolegijas. Save įsivadina, kaip prestižinę ir išskirtinumu atkreipiančia dėmesį. Ši aukštoji mokykla pateikia patrauklias studijų programas, kurios kiekvienais metais pritraukia begalės naujų studentų. Vilniaus dizaino kolegijoje galima studijuoti interjero dizainą (pasirinktinai rusų, anglų ar lietuvių kalbomis), mados dizainą, taikomąją fotografiją, grafinių komunikacijų dizainą, kūrybinių industrijų dizainą bei vaidybą. Studentai renkasi šią kolegiją, nes ji pateikia įdomias studijų kryptis, kurios dabar yra pakankamai paklausios. Baigus šią kolegiją yra lengva susirasti darbo vietą arba tapti laisvai samdomu darbuotoju.

Scroll to Top