Virtuvės interjero dizainas

Virtuvė daugeliui naujakurių yra viena iš svarbiausių namo erdvių. Dabar virtuvės interjero dizaino vizija galima kurti nuo klasikos iki šiuolaikiško modernumo. Svarbu, kad ir pati virtuvė derintus prie visos namų aplinkos ir baldų. Šiuolaikinis virtuvės dizainas yra kuriamas pagal individualius klientų pageidavimus, įpročius. Jeigu virtuvėje yra praleidžiama daug laiko gaminant, valgant ar bendraujant, tai reikia, kad ši namų erdvė būtų patogi, jauki bei funkcionali. Svarbi ne tik buitinė technika, bet ir virtuvės baldų praktiškumas, dizainas, paviršiai. Žinoma reikia nepamiršti, kad tai vieta, kurioje gaminama, todėl visą erdvę reikia suprojektuoti taip, kad būtų paprasta ir malonu gaminti.
Projektuojant virtuvės interjero dizainą, svarbu žinoti ar virtuvė ir valgomasis yra sujungtas kartu. Jeigu ne, tai kuriamas vientisas baldų dizainas. Jeigu šios dvi erdvės sujungtos, tai reikia derinti ne tik virtuvės baldus, bet ir valgomojo. Šios dvi erdvės dažniausiai būna atskirtos salele arba kitais kambario baldais.
Stalas virtuvėje dabar nėra būtinas, todėl žmonės projektuodami virtuvės interjero dizainą renkasi barus, kurie yra ne tik funkcionalūs, bet ir praktiški. Taip pat salas, kuriose yra ne tik valgomoji zona, bet ir gaminimo. Tačiau virtuvės sala statoma erdvioje virtuvėje, nes mažoje erdvėje ji tiesiog trukdytų.
Apšvietimas taip pat svarbus virtuvėje. Reikia tik išanalizuoti, kurioje virtuvės vietoje yra daugiausiai praleidžiama laiko gaminant ir bendraujant. Pagal tai ir yra projektuojamas visas virtuvės apšvietimas. Nerekomenduojama rinktis geltono apšvietimo, geriausia, kad būtų atkuriama dienos šviesa visoje virtuvės erdvėje.
Buitinę techniką dabar populiariausia įmontuoti į virtuvės baldus. Pasirinkus tinkamos spalvos buitinės elektronikos prietaisus galima sukurti bendrą virtuvės interjero dizainą, kuris skoningai tarpusavyje dera.
Baldus suprojektuoti reikia pagal individualius žmogaus pageidavimas. Baldai sukuria optinę apgaulę. Aukštesnės spintelės suteikia virtuvės kambariui aukščio, o mažos žemina kambario lubas. Žmonėms patinka minimalizmas virtuvėje, todėl reikia suprojektuoti spinteles taip, kad juose tilptų visi virtuvės įrankiai bei reikmenys.
Detalės virtuvės interjere taip pat labai reikalingos, nes jos padeda užbaigti visą dizainą. Pasirinkus tam tikrus spalvų ar raštų derinius (juoda-balta, balta-raudona, pilka-geltoną), galima sukurti modernią ir jaukia aplinką, įnešti žaismingumo
Kuriant virtuvės interjero dizainą, svarbu kad jis būtų pritaikytas prie žmogaus norų. Juk tai vieta erdvė, kurioje ne tik gaminame, bet ir bendraujame su namų svečiais.

Scroll to Top