Vonios interjero dizainas

Vonios kambarys šiuolaikiniam žmogui tampa vis svarbesnė namų erdvė. Jei seniau į vonios kambarį buvo investuojama mažiausiai pinigų, tai dabar naujakuriai rengiasi, kuo modernesnius vonios kambarius. Netgi bendros interjero detalės (augalai, krėslai) yra perkeliamos į vonios kambarį, kad padėtų apjungti bendrą namų vaizdą ir suteiktų jaukumo.Išskirtinis vonios interjero dizainas kuriamas dėl to, kad žmonės nori atrasti aplinką, kurioje gali pailsėti nuo darbų ar rūpesčių.

Kaip ir kokie baldai stovės vonios erdvėje reikia derinti su profesionalais, tačiau duosime jums patarimų kurie padės jums kuriant poilsio oazę:
Praustuvai. Pagal jūsų pasirinkimą gali būti pastatomi, pakabinami, įleidžiami į vonios spinteles. Dabar populiarūs kvadratiniai įleidžiami praustuvai arba ant plokštumos pastatomi praustuvai-dubenys. Modernus ir šiuolaikiškas praustuvas gali tapti akcentu visame vonios interjero dizaine.
Apšvietimas. Svarbus vonios apšvietimas, ypač toje vietoje kur kabo veidrodis. Dažniausiai naudojami inovatyvūs LED šviestuvai, kurie taupo energiją ir gali būti reguliuojami pagal intensyvumą.
Baldai. Turi tarpusavyje tikti ir būti saugūs, praktiški bei patvarūs. Reikia išsirinkti kokybiškus ir funkcionalius vonios kambario baldus ir daiktus. Svarbu per daug neapkrauti nei didelės, nei mažos kvadratūros vonios aplinkos. Spintelės po kriauklę sutaupo erdvės ir suteikia tvarkingumo jausmą.
Vonia. Seniau vonia buvo statoma į kambario kampą, bet dabar atėjusi mada statyti vonią, kaip salą. Pačiame kambario viduryje arba atitraukus nuo sienos. Toks pastatymo pasirinkimas suteikia vonios kambariui iškirtinumo, tačiau toks vonios pastatymas tinka tik erdviuose vonios kambariuose.
Grindys. Seniau populiaru buvo derinti raštuotas sienas su grindimis. Dabar rekomenduojama to vengti ir rinktis vienos spalvos plyteles ar medžio parketą.
Dušas. Jei nusprendžiate įsirengti dušą, tuomet geriausia naudoti skaidraus stiklo dušo duris, vietoj pakabinamų užuolaidų. Pakabinamos dušo užuolaidos mažina vonios kambario erdvę.
Dekoras. Reikia per daug neapkrauti vonios kambario įvairiomis dekoracijomis. Svarbiausia, kad viskas derėtų prie bendro interjero.
Sienos. Dabar labai populiaru vonios kambario sienas išdažyti ryškiomis spalvomis. Tai gali būti mėlyną, geltona ar net žalia. Taip vonios interjero dizainas atrodys išskirtinis. Tačiau nereikia persistengti ir viso kambario kartu su grindimis ar lubomis išdažyti ta pačia spalva.

Scroll to Top