grafinis-dizainas-darbas

Planuojantiems dirbti grafikos dizaineriu

Šiais laikais norint siekti karjeros meninėje srityje, nereiškia, jog reikia būti badaujančiu menininku – tereikia ieškoti būdų, kaip savo gebėjimus galima paversti gerai apmokamu darbu. Daugeliui kūrybingų ir vaizduotės nestokojančių žmonių grafikos dizaino karjera yra vienas puikiausių pasirinkimų. Šių specialistų poreikis auga, nes įmonėms vis dažniau reikia žmonių, gebančių valdyti vizualinę medžiagą, tad tikrieji savo srities profesionalai yra dosniai apmokami. Tačiau, lygiai taip pat, kaip renkantis programavimo ar kitą karjerą, daugeliui kyla klausimas: ką turiu daryti, kad tapčiau gerai apmokamu grafikos dizaineriu? 

Nesvarbu ar nuspręsi siekti karjeros kaip laisvai samdomas dizaineris, ar darbuotis reklamos arba IT agentūroje – norint uždirbti tiek, jog būtų padengiamos ne tik įvairios sąskaitos, reikia kiek daugiau nei tik turėti meninių sugebėjimų.

Jei šiuo metu ieškai panašaus pobūdžio darbo – tuomet tave sudomins darbo pasiūlymai Klaipėdoje ar kitame mieste, kuriuos rasi darbo skelbimų portale randu.lt Galbūt ten rasi labiausiai tave dominantį pasiūlymą, kuris atvers duris naujoms karjeros galimybėms.

Pradėk nuo dizaino pagrindų

Norint tapti grafikos dizaineriu, susipažinimas su pagrindais yra neišvengiamas. Įvairūs grafinio dizaino kursai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori keisti karjerą ar tiesiog per trumpą laiką susipažinti su grafikos dizaino pagrindais. Tokių intensyvių kursų metu dėsto savo sričių profesionalai, tad tikrai įgausi naudingų įžvalgų ir patarimų bei iš arčiau susipažinsi su grafikos dizainerio kasdienybe.

Grafikos dizainas yra viena tų sričių, kuria reikia nuolatos domėtis, norint išlikti paklausiu bei universaliu specialistu. Tad taip pat svarbu sekti įvairias tendencijas, naujienas, nenustoti mokytis ir tobulėti. Vienas iš patogiausių būdų – įvairių tinklaraščių skaitymas, kuriuose žiniomis dalinasi grafikos dizaineriai iš viso pasaulio. Taip ne tik seksi naujienas, bet ir kartu mokysiesi iš pačių geriausių, kurie šioje srityje jau ne vienerius metus.

Atrask sau patrauklią dizaino sritį

Kaip ir daugelis kitų profesijų, grafinis dizainas taip pat turi daugybę skirtingų atšakų, su kuriomis vertėtų susipažinti. Atradus sau patrauklią sritį, tikrai jausi aistrą tam, ka darai, o tai neabejotinai atsispindės tavo darbuose.

Vienas populiariausių pasirinkimų – tradicinė spauda. Šios srities grafikos dizaineriai specializuojasi brošiūrų, lankstinukų, vizitinių bei kitos reklaminės spaudos kūrime. Kitas sparčiai populiarėjantis pasirinkimas – darbas su įvairiomis skaitmeninės technologijomis. Šie dizaineriai dirba ties įvairiais skaitmeniniais projektais – kuria internetines reklamas, dirba su socialinių tinklų turiniu, užsiima interneto puslapių bei aplikacijų dizaino kūrimu. 

Mokykis verslo subtilybių

Tai gali skambėti netikėtai, tačiau grafikos dizaineriui taip pat reikėtų susipažinti ir su verslo pagrindais. Kuo geriau suvoksi, kaip veikia verslas, tuo geriau galėsi šiomis žiniomis pasinaudoti savo naudai. Daugelis mano, jog tai aktualu tik laisvai samdomiems dizaineriams, tačiau tai netiesa. Net ir dirbant agentūroje svarbu išmanyti tokius verslo pagrindus kaip derybos, sutarčių sudarymas ir t.t. Taip išmoksit ne tik strategiškai mąstyti, bet ir įgysi žinių, kaip apsaugoti save ir savo darbus.

Scroll to Top