Mezgimas – svarbi tautodailės dalis

Tautodailė – svarbi kiekvienos šaliai bei jos kultūrai. Būtent ji apima tam tikras sritis, kurios jungia ne tik tautų žinias bei patirtis, bet ir taip pat tradicijas, pomėgius. Dar daugiau, tautodailė yra neatsiejama nuo rezultatų – pagaminami apčiuopiami daiktai, kurie atlieka tin įvairias funkcijas: estetines – pagamintais gaminiais galia puošti įvairias erdves bei aplinką; pažintines – galima supažindinti žmonės su šalies kultūros elementais bei tradicijomis, o taip pat – kartais gali atlikti ir praktinę funkciją. Na, o viena tautodailės šakų yra ir mezgimas.

Mezgimas turi iš tiesų labai gilias ištakas mūsų šalyje. Ko gero, dar puikiai pamename, kaip mūsų močiutės lepindavo mus įvairias mezginiais, tačiau galima pasidžiaugti, kad ir jaunoji karta mgsta šią veiklą. Jei anksčiau mezgimas buvo ypač svarbus dėl savo praktinės funkcijos (buvo galima nusimezgti drabužius, kadangi nebuvo galimybė sjų lengvai nusipirkti), tai šiandien mezgimas įgauna kitą prasmę – nemaža dalis merginų bei moterų renkasi šią veiklą tam, kad atsipalaiduotų po sunkios dienos, o tai ppat – kad turėtų unikalų drabužį, kurio nepamatysi niekur kitur.

Viena iš priežasčių, kodėl mezgimas yra toks populiarus, ta, kad galima nusimegzti itin įvairius drabužius ir aprangos detales, pavyzdžiui, megztinį, palaidinę, suknelę, šaliką, pirštines ir t.t. Tačiau ir tai – dar ne viskas: verta akcentuoti, kad rankų darbo gaminys iš masinės gamybos gaminių išsiskiria savo jaukumu, natūralumu ir ypatinga išvaizda. Na, ir, žinoma tai ppat nereikia pamiršti, kad siūlai irgi suvaidina labai svarbų vaidmenį – jei bus pasirinkti ypač aukštos kokybės siūlai, tai iš jų numegztas drabužis, liesdamasis prie odos atliks netgi ir mikromasažo funkciją. Na, o daugiau informacijos įvairiomis temomis jūs rasite http://www.4in.lt/drabuziai/mezgimo-siulai/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top