Kompozicija fotografijoje

Nesunku suvokti, kodėl fotografija yra viena svarbiausių sričių – juk būtent dėl šios srities pasiekimų, galime įamžinti gražiausias ir svarbiausias mūsų gyvenimo akimirkas. Na, o prisiminimai – vienas brangiausių dalykų. Visgi, tam, kad nuotraukos būtų iš tiesų puikios, būtina gerai išmanyti fotografiją ir daugybę su ja susijusių elementų. Ne išimtis yra ir estetinė kompozicija fotografijoje. Taigi, kviečiame apie tai sužinoti daugiau. 

Visų pirma, būtina išsiaiškinti šią sąvoką. Taigi, ką vadiname kompozicija fotografijoje? Verta akcentuoti, kad tai yra elementų išdėstymas nuotraukai. Svarbu pasakyti, kad nors daugeliui atrodo, kad tai yra ypač lengvai užduotis, iš tiesų tai reikalauja ne tiek jau ir mažai žinių bei įgūdžių, tik tokiu atveju bus galima išgauti tobulą vaizdą. Taip pat svarbu akcentuoti, kad ne vien tik elementų išdėstymas nuotraukoje yra svarbus – jei norisi išgauti tobulą vaizdą, ypač atsakingai reikėtų parinkti bei pagalvoti ir kitus elementus, pavyzdžiui, apšvietimą.

Siekiant užtikrinti tinkamą kompoziciją nuotraukoje, svarbu laikytis ir tam tikrų taisyklių. Viena jų yra ir taip vadinamas tinklelio metodas. Fotografavimo lauke yra sudaromas tam tikras tinklelis ir vertikalių bei horizontalių linijų, o siekiant sukurti tobulą kompoziciją, elementus reikėtų išdėlioti tose vietose, kur linijos susikerta. 

Dar vienas svarbu dalykas, kurio negalime nepatarti kuomet kalbame apie kompoziciją nuotraukoje, yra simetrija. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad dauguma žmonių yra linkę galvoti, jog norint išgauti tobulą vaizdą, reikia laikytis simetrijos. Visgi pasirodo, tai nėra taip svarbu – netgi priešingai, jei nebus laikomasi simetriškumo, pavyks išgauti įdomų bei neįprastą vaizdą.

Taip pat svarbios ir spalvos. Belieka tik pridurti, kad kalbant apie spalvas, nėra jokių griežtų taisyklių, jas naudoti reikėtų pagal situaciją.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top