Kaip išsirinkti tobulą spalvą savo namams?

Pasirinkti spalvas kuriomis bus dažomi būsto kambariai iš tiesų nėra lengva. Su šia bėda dažnai susiduria ne tik naujakuriai, bet ir kelis namų atnaujinimo etapus praėję žmonės. Renkantis spalvą turime matyti kelis žingsnius į priekį. Bandome įsivaizduoti kokį interjero stilių pasirinksime, kokius baldus statysime, kaip spalva atrodys prie skirtingo apšvietimo. Svarbu atkreipti dėmesį ir į kambario paskirtį. Miegamajame patariama rinktis neutralesnes spalvas, kurios ramina ir padės greičiau užmigti. Taip pat, atsargiai priimkite karščiausias interjero tendencijas. Būtina suprasti, kad namų dažymo paslauga nėra pigi, todėl tikėtina, kad neperdažysite savo kambario vis kitomis spalvomis kiekvieną mėnesį. Vis dėlto, garsiausia interjero dizaineriai negaili patarimų, kurie padės kiekvienas greičiau išsirinkti tinkamą spalvą savo namams. Šis straipsnis bus naudingas kiekvienam planuojančiam pokyčius savo namuose. 

Įvertinkite visus kambario elementus

Šis patarimas labai svarbus žmonėms, kurie įsirengia naują būstą. Dažnas siekia kuo greičiau pradėti apdailos darbus, nes nori greičiau įsikelti į svajonių namus. Vis dėlto, specialistai pataria neskubėti ir iš anksto parengti bent preliminarų namų planą. Suplanuokite kiekvieno kambario paskirtį. Galbūt savo miegamajame sieksite išlaikyti neutralumą, o virtuvėje išlaisvinsite savo vaizduotę ir į pagalbą pasitelksite ryškias spalvas? Apgalvokite ir tai, kokį interjero stilių sieksite išpildyti savų namų erdvėse. Populiarumo viršūnių vis dar neapleidžia skandinaviškas minimalizmas, kurį renkasi vis daugiau žmonių. Jeigu sunku apsispręsti dėl skirtingų interjero stilių visada galite kreiptis į savo srities specialistus: https://www.cledemaison.lt/lt. Patyrę interjero dizaineriai padės greitai ir be vargo išpildyti jūsų namų viziją. Dar labai svarbu atsižvelgti į tai, kokie kambario akcentai bus sunkiai pakeičiami. Pavyzdžiui, sunkūs baldai, brangūs meno kūriniai ir kiti akcentai dažnai tampa orientyrais aplink kuriuos kuriamas bendras erdvės vaizdas. Įsitikinkite, kad pasirinktos spalvos derės prie baldų audinio ir kitų detalių. 

Apšvietimas

Spalvos intensyvumas stipriai priklauso nuo erdvės apšvietimo. Spalva gali atrodyti labai skirtingai ryto ir vakaro metu. Spalvai įtakos turi ir metų laikas. Vasarą, kai į namus patenka daugiau saulės šviesos, kambario spalvos gali atrodyti ryškesnės, o žiemą – tamsesnės. Niekada nesirinkite dažų spalvos būdami parduotuvėje. Visada paprašykite dažų pavyzdžių, kuriuos panaudosite savo namuose. Išdažykite skirtingus namų plotus pasirinkta spalva ir stebėkite kaip ji kinta dienos eigoje. Labai svarbu rinktis aukštos kokybės dažus, kurie lėčiau išbluks veikiami saulės. Jeigu namuose turite mažų vaikų arba ypatingai vertinate švarą – rinkitės specialius dažus, kurie leis nudažytas erdves valyti šlapia šluoste. Taip galėsite greitai išvalyti nedideles dėmes nepažeisdami spalvos. 

Ieškokite įkvėpimo

Dekoruodami savo namus turėtumėte vadovautis savo asmeniniu skoniu, o ne naujausiomis tendencijomis, kurias pamatėte internete. Namai turėtų atspindėti jūsų asmenybę, todėl rinkitės spalvas, kurios jums teikia džiaugsmo ir sukelia teigiamas emocijas. Jeigu trūksta įkvėpimo ieškokite jo savo aplinkoje. Fotografuokite jums patinkančias namų detales kelionėse ar viešėdami pas draugus. Socialinėse medijose pasekite interjero dizaino puslapius, kuriuose gausu ne tik interjero dizaino idėjų, bet ir puikių patarimų, kurie pravers kuriant savo svajonių namus!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top