Kaip balkone sumontuoti WPC (kompozito) terasines lentas?

WPC terasinės lentos šiandien yra viena iš populiariausių medžiagų, naudojamų terasų statybai ar balkonų renovacijai. Jos išsiskiria naujoviško medžiagų suliejimo metodu, leidžiančiu maksimaliai padidinti plokščių atsparumą išorinėms gamtinėms sąlygoms. Kaip įsirengti terasą ar atnaujinti daugiabučio namo balkoną su kompozitinėmis lentomis?

Visų pirma, turėtumėte pradėti nuo tinkamų plokščių pasirinkimo. Rinkoje rasite gana platų lentų pasirinkimą su skirtingais atspalviais ir faktūromis, kurios leidžia puikiai derinti terasos estetiką su vyraujančiu architektūriniu stiliumi. Šio tipo plokštės dėl natūralių medžiagų kiekio jose dažniausiai imituoja medieną. Tai puikus kompromisas žmonėms, kurie mėgsta medines detales interjere, bet nebūtinai nori skirti laiko impregnavimui ir kovai su įvairiausiais kenkėjais. Tokiu atveju – WPC lentos kaip tik jums.

Kaip iš terasinių lentų pasidaryti terasą balkone?

Jei jau išsirinkote tobulas plokštes, jums gali kilti klausimas, kaip sumontuoti kompozitines plokštes, kad jos jums tarnautų ilgus metus. Nebūsime originalūs, patardami Jums patikimiausią išeitį – pasitelkti specialistų pagalbą. Kompozitines lentas, žinoma, galite pabandyti pakloti terasoje patys, deja, toks sprendimas šimtaprocentinės sėkmės negarantuoja. Be to, reikia išmanyti šiek tiek daugiau nei plokščių sujungimas tarpusavyje.

Patyręs montavimo specialistas žino, kaip pakloti tokio tipo lentas balkone neapkraunant jo konstrukcijos. Verta prisiminti, kad sijos, naudojamos montuojant tokio tipo statybines medžiagas, gali balkono konstrukciją apkrauti. Bet pamirškime visas apkrovas ir kitus sudėtingus renovacijos klausimus. Kompozitines plokštes taip pat galima montuoti tiesiai ant pagrindo, neatsižvelgiant į pagrindinę jo medžiagą, o tai yra reikšmingas WPC lentų pranašumas, renkantis iš skirtingų statybinių medžiagų.

Kaip įsirengti terasą balkone?

Kaip sumontuoti kompozitines terasos lentas, nerizikuojant jų sugadinimu, kuris vėliau turės įtakos vėlesniam jų funkcionalumui? Visų pirma reikėtų atsižvelgti į būsimos terasos konstrukcijos lygį. Pagrindinis veiksnys yra lygių santykis tarp grindų namo viduje ir išorinių terasos plokščių. Būtent nuo jo priklausys, ar pasirinksite lentas montuoti ant sijų, ar naudosite medines platformas. Jei nesate tikri, kaip kloti kompozitines plokštes, dėl montavimo pasitarkite su specialistu, o geriausia – užsisakykite profesionalų terasinių lentų montavimą balkone. Tai galite padaryti čia: https://terasustatyba.lt/balkono-terasos/.

Kaip terasoje ar balkone kloti kompozitines lentas?

Tikslus WPC lentų surinkimas nulemia kompozitinio balkono funkcionalumą – plokštės turi būti išdėstytos reguliariai ir pakankamai arti viena kitos, o kartu ir tinkamu santykiu su vidinėmis namo ar buto grindimis. 

Ieškant informacijos, kaip surinkti kompozitines terasines lentas, verta pasikonsultuoti su specialistu, o geriausia – pavesti jam ir montavimo užduotį.

Jis taip pat pasirūpins ir kitais niuansais, apie kuriuos mes, savadarbiai meistrai, galime net nesusimąstyti. Kompetentingas specialistas nepraleis nei vienos funkcijos pro akis. Pavyzdžiui, jis išklos kompozitines lentas taip, kad paviršiuje būtų pakankamai nuolydis, jog vanduo balkone nesikauptų ir galėtų laisvai nutekėti iš balkono.

Terasa, pagaminta iš kompozitinių lentų, nereikalaus kas sezoninio impregnavimo, tačiau efektyvus vandens nutekėjimas vis tiek yra būtinas. Taigi, jei vis dar kyla klausimas, kas turėtų jūsų balkone įrengti terasą, gerai apsvarstykite galimybę darbus patikėti profesionalams. Taip sutaupysite ir laiko, ir rūpesčių.

Scroll to Top