Langai – kaip juos puošti, kad pagyvintumėte namų interjerą?

Namo ar buto langų dekoras nebūtinai turi būti klasikinis ir susidaryti tik iš užuolaidų. Šiandien turime be proto daug galimybių interjero dizaino srityje, todėl langai nėra išimtis. Be klasikinių užuolaidų galime naudoti roletus ar žaliuzes bei kitus elementus langams apdengti. Kokios tai galimybės? Sužinosite šiame straipsnyje.

Langų apdaila/dekoras – ką galime padaryti?

Unikali langų apdaila įmanoma dėl daugybės įvairių dekoracijų. Rinkoje yra daug dekoratyvinių elementų, tokių kaip užuolaidos, romanetės, žaliuzės, klasikiniai roletai ir net foto roletai. Jų pasirinkimas gali priklausyti nuo kambaryje vyraujančio interjero dizaino, langų tipo ir dydžio ar kokią funkciją (be dekoratyvinės) jie turi atlikti. Pasirinkimų gausa reiškia, kad kiekvienas gali rasti dekoracijų, atitinkančių jo skonį ir pageidavimus.

Langų apdaila ne tik estetiška, bet ir praktiška

Langai praleidžia šviesą į butą ir dažnai užima didelį sienų plotą. Todėl verta jų išvaizdą pritaikyti prie interjero, kuriame jie yra. Tokie elementai kaip užuolaidos ar žaliuzės, be estetinių vertybių, turi ir praktinį pritaikymą. Jos leidžia, pavyzdžiui, kontroliuoti į patalpas patenkančios šviesos kiekį, pasislėpti nuo kaimynų akių, norint privatumo, ar užmaskuoti langų apdailos trūkumus.

Užuolaidos, žaliuzės, karnizai – langų dekoro elementai

Užuolaidos yra pati populiariausia langų dekoravimo forma. Dažniausiai gaminamas iš balto, plono audinio, kuris gali būti ir paprastas, ir nėriniuotas. Tokios užuolaidos neretai yra vadinamos dieninėmis. Storesnio audinio sunkios užuolaidos paprastai yra naudojamos vakare, norint gauti privatumo. Jas žmonės dažniausiai žino kaip naktines užuolaidas. Užuolaidos būna įvairaus ilgio – yra trumpų, kurios neuždengia viso lango, taip pat tokių, kurios siekia grindis. Pasirinkimas pagal kiekvieno žmogaus skonį.

Užuolaidų karnizo pagalba, t.y. specialaus pailgo pagalio, tvirtinamo horizontaliai virš lango, galite užkabinti užuolaidas. Karnizus irgi galite derinti prie vyraujančio patalpos interjero dizaino. Galite rinktis iš metalinių, dažyto metalo, plastikinių ar medinių. Atitinkamai galite pasirinkti ir užuolaidų kabliukus, kad viskas tarpusavyje derėtų.

Žaliuzės kaip langų puošmena

Žaliuzės – dar vienas labai populiarus langu apipavidalinimo būdas. Rinkoje yra daugybė jų rūšių, tačiau pagrindiniai gali būti skirstomi į vidines (montuojamas viduje) ir išorines žaliuzes (montuojamas ant pastatų fasado).

Langų dekoras ir interjero dizaino stilius – kaip derinti langų dekoracijas priklausomai nuo kambario stiliaus?

Langų dekoracijos vaidina svarbų vaidmenį dekoruojant visą kambarį. Todėl labai svarbu jas derinti prie interjero stiliaus. Šiuolaikinis langų dizainas dažniausiai yra minimalistinis. Jame dažnai naudojamos žaliuzės arba roletai. Ypač populiarios yra vadinamosios romėniškos žaliuzės, kurios, be estetinės išvaizdos, pasižymi gera apsauga nuo saulės spindulių. Roletai ar romanetės tiks ir, pavyzdžiui, loftų interjeruose.

Kaip atrodo romėniškos užuolaidos?

Jei norite sukurti jaukų interjerą, verta pagalvoti apie ilgas užuolaidas arba romanetes. Šių dviejų elementų derinys padaro kambarį šiltesnį ir daug jaukesnį. Prislopintuose dekoruose galite išbandyti kiek drąsesnes langų dekoracijas. Spalvingos, raštuotos užuolaidos suteiks Jūsų namams visiškai naujo charakterio, be to, puikiai pagyvins bendrą vaizdą. Įsigyti geros kokybės užuolaidas galite internetu – tai greitas ir labai patogus būdas išsirinkti tas vieninteles iš visos gausybės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top