Daržovių pjaustymo patarimai šventiniam stalui papuošti

Daržovių pjaustymo patarimai šventiniam stalui papuošti

Niekas nesiginčys, kad šventinį stalą paruošti užtrunka ilgiau. Ruošiami ne tik daugiau laiko reikalaujantys patiekalai, bet ir taip pat daugiau dėmesio skiriama dekoracijoms bei maisto patiekimui. Net ir įprastus maisto produktus, stengiamasi apdoroti bei paruošti taip, kad  jie atrodytų kur kas estetiškiau. Ne išimtis yra ir daržovės – be jų neįsivaizduojamas nei kasdieninis, nei šventinis stalas. Tad, kaip supjaustyti daržoves, kad jos šventiniam stalui suteiktų papildomo žavesio bei dekoratyvumo?

Vienas svarbiausių patarimų, žmonėms, kuriuos domina daržovių pjaustymas papuošimui, yra tai, kokiai šventei ruošiamasi? Svarbi ir šventė bei jos sezoniškumas. Štai, pavyzdžiui, jei ruošiate stalą Kalėdų rytui, įvairias daržoves pjaustykite taip, kad jos primintų vieną svarbiausių žiemos elementų – snaiges. Na, o, jei laukia pavasario šventė, pavyzdžiui, Velykos, stenkitės atkartoti zuikučius, gėlytes. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į stalui papuošti naudojamų daržovių sezoniškumą: Velykų stalo papuošimui naudokite kuo daugiau žalumynų, na, o, jei ruošiate Kalėdų stalą, puikiai tiks įvairūs šakniavaisiai.

Kad iš daržovių išgautumėte pačias įvairiausias formas bei iš jų galėtumėte sukurti įspūdingas kompozicijas, verta pasirūpinti ir kokybiškais darbo instrumentais. Neapsiribokite vos vienu virtuviniu peiliu – įsigykite bent kelis, būtent daržovėms skirtus pjaustyti, įvairaus dydžio peiliukus, o taip pat – skirtingo dizaino formelių (iš jų bus paprasta išgauti gėlytes, snaiges, drugelius bei kitus valgomus dekoro elementus jūsų šventiniam stalui). Jei pasitelksite pagalbines priemones, pavyzdžiui, medinius pagaliukus, tai iš skirtingais dydžiais bei formų supjaustytų  gabaliukų, paruošite smagias bei spalvingas kompozicijas (tiesiog suverkite daržovių gabaliukus ant medinio pagaliuko) – stalas atrodys ne tik estetiškai bei šventiškai, bet ir nuotaikingai. Daugiau naudingos informacijos rasite https://darzininkyste.lt/.

Scroll to Top