Meno siuntų pristatymas iš užsienio

Meno siuntų pristatymas iš užsienio

Ne paslaptis, kad kolekcionieriai ar tiesiog meną vertinantys žmonės labai neretai domisi meno kūriniais užsienyje, patys dalyvauja parodose. Taip pat jie meno kūrinius įsigyja iš įvairių galerijų ar aukcionų, kartais tokie kūriniai įsigyjami iš kitų kolekcininkų ar sendaikčių turguose. Dar kiti tai daro savo kelionių ar atostogų metu, todėl papildomai tenka pasirūpinti ir šių kūrinių pargabenimu.

Kaip žinia, meno kūriniai kainuoja išties nepigiai, todėl jų pargabenimui reikia ypatingos priežiūros. Labai svarbu užtikrinti ne tik meno kūrinių saugų transportavimą visos kelionės metu, tačiau ir tinkamai jį supakuoti bei pakrauti. Apsaugoti juos reikia ne tik nuo transportavimo pažeidimų, tačiau ir nenumatytų vagystės atvejų pervežimo metu.

Ir čia reikia nemenkai pasukti galvą, ieškant patikimos atvežimo paslaugą teikiančios bendrovės. Pervežimo paslaugas užsakius per patikimus vežėjus galima išvengti daugelio nemalonumų. Tiesa, meno kūrinių logistika užsiimančių įmonių nėra labai daug, todėl visuomet reikėtų išsiaiškinti, kokių papildomų apsaugos priemonių jie imasi transportavimo metu. Labai svarbu žinoti, kokias medžiagas reikia naudoti įpakavimui, kokios dėžės turi būti naudojamos jų transportavimui.

Jeigu meno kūrinys reikalauja išskirtinių gabenimo sąlygų, tam tikros temperatūras ar kondicionavimo. O galbūt jūsų gaminiui reikalinga papildoma speciali tvirtinimo įranga, būtinai į tai atsižvelkite rinkdamiesi vežėją. Juk ne visuomet meno kūriniai yra paveikslai ar papuošalai. Kartais meno kūrinys gali būti ir muzikos instrumentas, skulptūra ar baldas. Ir kiekvienam iš jų gali būti reikalingos išskirtinai ypatingos gabenimo sąlygos, pakavimo bei tvirtinimo ypatumai.

Labai svarbu, kad pervežimo laikas truktų kuo trumpiau, o kūriniai gavėjo šalį pasiektų be papildomų perkrovimų – tiesiogiai. Taip pat svarbu pasirūpinti itin brangaus krovinio draudimu bei konfidencialumu.

Scroll to Top