Popierinės gėlės

Kaip pasigaminti popierinę gėlę?

Tikriausiai visi pamename vaikystę. Šis gyvenimo laikotarpis yra stebuklingas, nes svajonių ir laisvo laiko turėjo kiekvienas, fantazijų taip pat nestokojome, o ir galimybių buvo pačių įvairiausių. Atrodo, kad vaikystėje užtekdavo kažką smagaus nuveikti ir nieko daugiau nereikėdavo. Vienas iš smagių ir tikrai vaizduotę lavinančių užsiėmimų buvo įvairių dirbinių gaminimas iš popieriaus. Dažniausiai berniukai užsiimdavo laivelių ar lėktuvėlių gaminimu, o mergaitės savo tėvams ar viena kitai gamindavo popierines gėles (žinoma, nebūtinai).

Popierinių gėlių gaminimas

Jeigu jau esate suaugęs žmogus ir norite pasidaryti popierinę gėlę kaip puošmeną, kurią paskui dėsite ant stalo arba norite išmokyti savo vaiką tai padaryti – patikėkite, ši užduotis visai nesudėtinga. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip greitai pasigaminti dailią rožę.

Popierinės gėlės – rožės – gaminimas

  1. Norėdami iš popieriaus gauti dailią rožę, pirmiausia paimkite raudonos ar kitos spalvos spalvotą popierių (tokios spalvos, kurios norite, kad būtų rožė).
  2. Iš pasirinktos spalvos spalvoto popieriaus išsikirpkite nedidelius kvadratus, iš kurių ir bus kerpama gėlė.
  3. Gavus norimo dydžio kvadratus, kiekviename jų reikia nusipiešti spirales, kurias paskui reikia atidžiai ir neskubant kirpti.
  4. Kai jau dailiai išsikerpate spirales, kita užduotis – neskubant jas susukti. Paimkite spiralės kraštinį šoną ir pradėkite jį sukti link centro. Sukant pamatysite besiformuojančią rožę. Rožės dydis priklausys nuo to, kokio dydžio spiralę išsikirpote iš popieriaus kvadratėlio.
  5. Na ir štai gėlės žiedas jau baigtas. Prie pasigamintos rožės žiedo galite priklijuoti iš žalio spalvoto popieriaus iškirptus nedidelius lapelius. Patį žiedą pritvirtinkite prie medinio pagaliuko ir gausite gražią ir labai dailią rožę.

Kartokite šį procesą su visais iš spalvoto popieriaus iškirptais kvadratėliais. Nepatingėkite ir gaukite daug dailių rožyčių. Tas rožytes galite pamerkti į vazą ir ja puošti savo namus ar net darbo stalą. Tokia kompozicija nustebins bet kurį žmogų, nes juk įdėtas laikas ir pastangos visada būna įvertinti.

Scroll to Top