Burbulinė plėvelė

Kaip transportuoti paveikslus?

Kraustymosi džiaugsmai yra pažįstami bene kiekvienam žmogui. Bent kartą gyvenime mes kraustomės, o kraustydamiesi pasiimame dalį per gyvenimą užgyventų daiktų. Vienus daiktus persivežti į naujas patalpas lengva, kitus, tokius kaip dūžtantys indai ar labai brangūs meno kūriniai – sunkiau. Norint saugiai persigabenti paveikslus į naujus namus, būtina juos tinkamai supakuoti, ypač jeigu laukia ilga kelionė. Taigi, kaip geriausia transportuoti paveikslus ir kitus meno kūrinius?

Paveikslo transportavimas iš vieno kambario į kitą

Galbūt kažkam pasirodytų keista, o gal net juokinga, kad pernešant paveikslą iš vieno kambario į kitą reikia tai daryti atsargiai ir tinkamai, kadangi net ir toks mažas atstumas gali sugadinti paveikslą, pavyzdžiui, jį užkliudžius kokiu nors daiktu ar durimis. Jeigu paveikslas nemažas, būtinai jį gabendami pasikvieskite ką nors į pagalbą. Dviese nešti bus ne tik lengviau, bet ir saugiau, kadangi vienu metu paveikslo kelionę prižiūrės net keturios akys. Nešdami paveikslą iš vieno kambario į kitą galite jo ir nevynioti specialia apsaugos plėvele, tačiau tokiu atveju būtinai atidžiai stebėkite, kad jis neatsitrenktų į kampus nešant jį pro duris. Tikriausiai nereikia paminėti fakto, kad neškite paveikslus nuplautomis rankomis, jokiu būdu pirštais nelieskite nutapytos paveikslo pusės ir neišmeskite paveikslo iš rankų, kadangi toks veiksmas galėtų sukelti jam daug žalos.

Paveikslo transportavimas iš vienų namų į kitus

Gabenant paveikslą iš vienų namų į kitus nepamirškite jo apsaugoti papildomomis priemonėmis. Iš esmės gabenkite paveikslą taip, kaip gabenote iš kambario į kambarį, tačiau pirmiausia apvyniokite jį burbuline plėvele. Burbulinė plėvelė yra tikra pagalbininkė gabenant įvairius meno kūrinius, o taip pat ir paveikslus. Burbulinė plėvelė apsaugo paveikslo paviršių nuo įvairių įbrėžimų, atsitrenkimų į kampus, bet to reikia pridurti, kad gabenant paveikslus neįmanoma išvengti sąlyčio su kitais daiktais, todėl juos reikia apsaugoti kiek įmanoma labiau. Apsaugoję paveikslus burbuline plėvele ir nunešę juos į sunkvežimį, įsitikinkite, kad nėra daiktų, kurie galėtų užvirsti ant paveikslų, kadangi net ir burbulinė plėvelė negalėtų apsaugoti paveikslo jeigu, pavyzdžiui, ant jo užvirstų spinta,

Gabenant visus daiktus, o tarp jų ir meno kūrinius, reikia juos saugiai apvynioti burbuline plėvele ar kitomis medžiagomis, norint transportuojant jų nepažeisti. Tuo reikia pasirūpinti meno dirbinius transportuojant iš bet kurios vienos vietos į kitą, pavyzdžiui, iš vienos meno galerijos ar muziejaus, į kitą. 

Scroll to Top