Kasetės

Ar atspausdinti piešiniai yra priskiriami vaizduojamajam menui?

Vaizduojamajam menui yra priskiriami kūriniai, kurie atvaizduoja tikrovės vaizdus. Šie kūriniai turi būti ne tik matomi, bet ir paliečiami, tokiu atveju jie yra priskiriami šiai meno atšakai. Dažniausiai jie neturi kažkokios buitinės ar praktinės paskirties, žmonių laikomi dėl grožio. Vaizduojamasis menas, pagal išraiškos būdą ir medžiagas yra skirstomas į:

  • Fotografiją.
  • Grafiką.
  • Teatrą.
  • Skulptūrą.
  • Kino filmus.
  • Tapybą.

Visgi, ar spausdintuvo atspausdinti piešiniai, nuotraukos, yra priskiriami prie vaizduojamojo meno? Atsakymas negali būti vienareikšmis, tikriausiai, jis priklauso nuo žmonių požiūrio į meną. Iš dalies tikrai galima sakyti, kad taip, spausdintuvu spausdinti kūriniai yra vaizduojamasis menas, nes jį galima paliesti, fotografijos atvaizduoja tikrovės vaizdus, yra laikomi dėl grožio. Svarbiausia yra tai, kas spausdinama, koks yra turinys. Kadangi atspausdintos nuotraukos yra priskiriamos prie fotografijos, todėl jos jau savaime tampa vaizduojamuoju menu.

Ko reikia, norint išgauti vaizduojamąjį meną iš spausdintuvo?

  1. Visų pirma, reikia turėti daryti fotografiją, kuri būtų jau perkelta į kompiuterį, ar kitą prietaisą, kuris būtų sujungtas su spausdintuvu.
  2. Spausdintuvas negali spausdinti be kasetės. Kasetės – kiekvieno spausdintuvo sudedamoji dalis, be kurių nebūtų galima išgauti vaizdo. Kokias spausdintuvo kasetes pasirinkti, priklauso nuo kiekvieno asmens, Lietuvoje populiariausios rašalinio spausdinimo kasetės, tačiau rinkoje labai paplitusios ir lazerinio bei adatinio spausdintuvo kasetės. Vis dėlto, jeigu planuojama spausdinti fotografijas, tai vienareikšmiškai visi žmonės renkasi rašalinio spausdinimo kasetes, su jomis pasiekiama itin aukšta kokybė.
  3. Gero ir kokybiško spausdintuvo, žinoma. Norint išgauti gerą vaizdą, reikia pasirinkti ir priemonę, kurį tai tikra galėtų padaryti.

Vaizduojamasis menas yra populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Menininkų daug, tačiau tik geriausi išgauna nepaprastą vaizdą, sukuria įspūdingą kūrinį. Būtent tokį kūrinį galima išgauti ir spausdintuvo pagalba, svarbiausia pasitelkti reikiamas priemones ir turėti „gerą akį“. Meną junta anaiptol ne visi, tačiau kažko naujo pateikimas plačiajai vartotojų auditorijai jau savaime yra įvertinamas. O naujo vaizdo pateikimas ant spausdinto popieriaus yra kuo tikriausiai meno kūrinys.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top