Juvelyrai

Meno terapija gaminantiems papuošalus

Meno terapija – tai vienas iš būdų, kuris padeda išreikšti save, savo jausmus, neigiamas emocijas nukreipti į kitą tašką, išsilaisvinti. Tai būdas nusiraminti, pažinti save: savo mintis, elgesį, gyvenimo būdą, emocijas. Ši terapija yra naudinga kiekvienam žmogui, kuris patiria daug streso, dirba įtemptą protinį darbą ir tam, kuris tiesiog nori atsipalaiduoti, paįvairinti savo kasdienybę, praleisti ją su mylimu žmogumi.

Meno terapijų yra tikrai nemažai. Vieni, norėdami atsipalaiduoti, piešia, kiti lipdo, neria, mezga, spalvina, o dar kiti – daro papuošalus. Dažnas galvoja, kad papuošalus gamina tik juvelyrai, tačiau tikrai nėra griežtos taisyklės, teigiančios, kad šis amatas netinka paprastiems, ištroškusiems mokytis ir kurti, žmonėms.

Papuošalų gaminimas

Visgi, tikriausiai papuošalų gaminimo užsiėmimus dažniausiai veda juvelyrai, kurie jau žino nuo ko pradėti, moka paaiškinti kaip daryti papuošalą, išmano medžiagas ir jų panaudojimo būdus. Papuošalų gaminimas yra viena iš meno terapijos rūšių, kurios metu žmogus ne tik išsilaisvina iš savo proto ir blogų minčių, bet ir sukuria kažką gražaus, harmoningo, puikiai jį apibūdinančio.

Juvelyrai teigia, kad kiekviena medžiaga, akmenukas, net ir papuošalo pagaminimo būdas turi savo energetiką, kuri priklauso ir nuo gamintojo rankos. Vienas iš didžiausių papuošalų gaminimo pliusų yra tas, kad pagamintais dirbiniais gali pasipuošti patys juvelyrai (juos pagaminę žmonės) arba tie, kuriems jie yra dovanojami.

Juvelyrai – sielos gydytojai

Juvelyrai moko kaip gaminti papuošalus, įvairius dirbinius, kadangi šios profesijos atstovai taiko ir daliųjų amatų būdus – graviruoja, drožinėja, lieja, kala ir net štampuoja. Tai tikrai ne visi būdai kaip įdomiai paįvairinti savo stilių ar papuošti savo namus. Ši meno terapija yra tinkama ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Papuošalų ar įvairių daiktų kūrimas lavina vaiko vaizduotę, skatina norą domėtis pasauliu, jį supančiais daiktais, padeda įgauti žinių ir išmokti panaudoti, jau atrodančius nereikalingais, daiktus. Taipogi tai puikus užsiėmimas, kuris gydo sielą, padeda tvirtinti tarpusavio ryšius ir pasigaminti tai, ko visada žmogus troško, bet nerado parduotuvėje. Juvelyrai pataria kaip pasidaryti tai, ko nori, o kūrybiškumui ribų tikrai nėra.

Scroll to Top