MENO TERAPIJA PASIREIŠKIANTI ŠVIESŲ ŽAISMU BEI SPALVOMIS

Menas, tai neaprėpiamos vaizduotės išreiškimas, kuris skatina tobulėti ir įžvelgti naujų, dar nematytų dalykų. Taip pat kaip ir žmonių, meno išreiškimo formų yra nesuskaičiuojama begalybė, nes kiekvienas žmogus meną mato iš savos prizmės. Tačiau kas kitas nei spalvos gali sukelti vis besikeičiančius jausmus ir suteikti didesnę harmoniją?

Spalvų reikšmė

Visų pirma, spalvos yra galingas įrankis, kuris gali paveikti žmogaus savijautą, sukelti emocijas ar netgi tam tikras reakcijas. Vienos spalvos gali veikti teigiamai, kitos spalvos daro įtaką neigiamų jausmų atsiradimui ar pykčio proveržiams. Bet argi pasaulis būtų įdomus, jeigu būtų nespalvotas? Nors kiekviena spalva turi savo paskirtį, jų kombinacija gali sukelti dar didesnį jausmų ir emocijų žaismą mūsų viduje.

Pats pagrindinis ir bene svarbiausias spalvų ir šviesų įrankis, šiais laikais yra fejerverkai. Taip kaip ir jų atsiradimo istorija, jų poveikis žmogui neprilygsta jokiam kitam kada nors atrastam išradimui. Nors pirmieji fejerverkus gaminti pradėjo Kinai, šiandieną galim džiaugtis milžiniška gausa profesionalių fejerverkų gamintojų, kurie pristato vis įspūdingesnius ir dėmesio vertus saliutus. Kalbant apie fejerverkų ir jų spalvų poveikį žmogui, tai yra kažkas neįtikėtino. Jeigu net ir prieš 50 metų žmonėms sušiurpdavo oda pamačius į orą leidžiamų spalvų žiežirbas, galime tik įsivaizduoti kokie jausmai užplūsta žmogų, pamačius šiandienines saliutų kombinacijas. Jau vien tik tai, kad dabar galime matyti visų įmanomų spalvų ir atspalvių fejerverkus bei jie gali būti skirtingų formų pavidale. Raudonos, geltonos, mėlynos gėlės, išraiškingi ornamentai ar netgi žodžiai sprogstantys spalvų debesyse – ko daugiau gali norėti stebuklų ištroškęs žmogus?

Spalvoti fejerverkai

Labai svarbu ir žmogaus reakcija pamačius skirtingų spalvų saliutus. Kodėl žmogus aikteli pamatęs ryškiai raudonus saliutus, o išvydęs auksinius ar šviesiai geltonus juos nulydi ramiu ir fantazijų kupinu veidu? Vėlgi, kiekviena spalva danguje išprovokuoja skirtingą žmogaus reakciją, kuri paliečia tiek sielą, tiek emocijas.

Neįsivaizduojate naujųjų metų be šventinių saliutų? Nepraleiskite puikios progos praskaidrinti savo artimųjų nuotaiką danguje įžiebdami spalvingus, žadą atimančius fejerverkus.

Scroll to Top