teatrai vaikams - spektakliai ir bureliai

Teatrai vaikams

Visais laikais Lietuvoje šeima buvo svarbiausias dalykas ir didžiausias turtas. Po nepriklausomybės atgavimo žmonės ėmė keliauti po pasaulį. Vystėsi pramonė ir verslai, na o žmonės ėmė siekti karjeros, geresnės darbo vietos, aukštesnio atlyginimo ir šeimai lyg ir liko antraplanis vaidmuo. Nors tos pačios karjeros ir siekiame tam, kad šeimai galėtume suteikti geresnes sąlygas: būstą, stilingų drabužių, skanų, kokybišką maistą ir turiningą laisvalaikį. Šiaip ar taip, dabar Lietuvoje juntama sveikatingumo ir šeimyniškumo banga. Šeimos kur kas daugiau laiko leidžia kartu bei investuoja į turiningą laisvalaikį, kultūrinius renginius. Na, o kai šeimos pasipildo mažosiomis atžalomis, tuomet pramogų pasirinkimas šiek tiek sumažėja. Juk ne kiekvienas muzikos koncertas įdomus mažam vaikui, kuris ir šiaip gali sutelkti dėmesį ir pabūti ramiai nuo 15 min. iki pusvalandžio. Vienas iš puikių laiko praleidimo būdų — teatrai vaikams.

Čia ir stabtelkime, nes vaikų laisvalaikis gali būsi susijęs su teatru dviem būdais:

  • vaikas gali lankyti teatro meno būrelį;
  • arba lankytis vaikų teatrų spektakliuose (bei kituose teatruose, kurie savo repertuare turi ir spektaklių mažiesiems).

Kur galima pamatyti spektaklių vaikams?

Vieni pagrindinių teatrų, kuriuose yra didelis vaikiškų spektaklių pasirinkimas:

  • „Jaunimo teatras“ Vilniuje;
  • „Keistuolių teatras“ Vilniuje;
  • Vilniaus teatras „Lėlė“;
  • „Raganiukės teatras“ Vilniuje.

Teatrai, kuriuose rodomi bent keli vaikiški spektakliai:

  • Lietuvos rusų dramos teatras;
  • Vilniaus kamerinis teatras;
  • Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras;
  • Vilniaus mažasis teatras.

Teatro meno užsiėmimai vaikams

Teatro būreliai labai naudingi mažiesiems, nes juose lavinama vaiko vaizduotė, oratoriniai sugebėjimai, smulkioji ir ypač stambioji motorika, vaikai lavina savo socialinius įgūdžius, muzikalumą, susipažįsta su pasakų ir kitų literatūros žanrų herojai bei autoriais. Teatro užsiėmimuose vaikai gauna ne tik kultūrinių žinių, bet ir scenos, teatro etiketo, žmogiškumo bei moralės. Mokosi būti atsakingi ne tik už save, bet ir už aplinkinius, kurti pavieniui ir komandoje.

teatrai vaikams

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top