Apie floristikos įrankius

Apie floristikos įrankius

Vienas gražesnių menų pasaulyje – tai yra floristikos menas. Šis yra nepaprastai arti gamtos, kadangi dirbama su gyvomis, arba visiškai šviežiomis gėlėmis. Daugybėje pasaulio šalių floristika yra laikoma netgi meno atšaka, o floristai – menininkai, profesionalai. Dažnai gėlėmis norisi pasipuošti ir savo namus, sodą. Tačiau vien teorinių žinių nepakanka norint turėti tikrai kokybiškas ir gražias puokštes gėlių. Tam taip pat reikia tinkamos įrangos. Ką reikėtų žinoti apie floristikos įrankius prieš užsiimant gėlių kompozicionavimu?

Žinoma, pradžiai galima bandyti dirbti tiesiog su gėlėmis, atrinkti labiausiai derančias, stebėti kas tinka gražiausiai. Tiesiog eksperimentuoti ir bandyti sukurti paprastas, bet gražias puokštes. Kai pajausite, kad visai neblogai imate pažinti kas su kuo dera labiausiai, galite pasižvalgyti ir papildomų priemonių puokščių kūrybai. Iš tikrųjų dabar yra daugybė tam skirtų priemonių. Kad puokštės ilgai ir tvirtai laikytųsi tam reikėtų nusipirkti specialių klijų floristikai, taip pat vielos. Floristikai skirta viela būna šiek tiek kitokia nei tradicinė, dažnai net spalvota, kad puokštė atrodytų gražiau. Kad Jūsų puokštė tikrai tvirtai laikytųsi, galite taip pat naudoti tam skirtas adatėles, kurias rasite daugumoje floristikos įrankių parduotuvių.

Tačiau žinoma puošyboje yra įdomiau kitokios detalės, skirtos gražinimui. Ką dar galima paminėt kalbant apie floristikos įrankius? Dekoracijai galima naudoti džiovintus augalus: žiedus, lapus, šakeles, ankštis. Taip pat puošybai yra daugybė gražių kaspinų su savitais raštais, kurie tikrai pagyvina pačią puokštę, suteikia detalumo. Svarbu dar turėti gražaus ir kokybiško audinio į kurį dėsite savo puokštę, ypač jei Jūsų puokštė bus kam nors dovanojama.

Į floristiką įeiną dar daugybė kitų įrankių: oazės, rafijos, plaušas ir tai yra tik dekoraciniai aspektai. Dar būtina turėti žnyples, žirkles, specialius peilius, replytes. Tačiau jei dar neesate tikri profesionalai, galite tiesiog pradėti nuo paprastesnių priemonių.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top