Potugalija

Azulejo muziejus – Portugalijos pasididžiavimas

Jeigu tektų sudarinėti pačių keisčiausių muziejų ir galerijų sąrašą, Portugalija būtų viena tų šalių, į kurią kryptų mūsų žvilgsniai, nes ten, Lisabonos mieste jūs galite aplankyti ne ką kitą, o plytelių muziejų. Kiekvienas besilankantis Portugalijoje, o ypatingai, Lisabonoje, turėtų nepralenkti šio unikalaus ir kerinčio muziejaus.

Museu Nacional do Azulejo – ne veltui šio muziejaus pavadinime – vienas magiškiausių žodžių, apibūdinantis portugalų tradicinę architektūrą ir jos rūšis. Azulejo. Portugalijoje keraminės plytelės, naudojamos apdailai, yra vienas iš pagrindinių dekoratyvinių elementų.

Nacionalinis plytelių muziejus pasakoja keraminių plytelių istoriją, kurias pradėjo gaminti portugalų protėviai maurai.

Šis muziejus yra įsikūręs sename, buvusio vienuolyno pastate, tad pastato sienos ir pačios kalba už save, ne tik autentiški eksponatai. Plytelių pramonė Portugalijoje yra išvystyta gana plačiai, o labiausiai akį traukiančios ir unikalios yra baltai mėlynos keraminės plytelės, kurios nuo seniausių laikų, menančių šios pramonės srities pradžią, iki šių dienų išlaikė savo unikalumą ir gerąsias savybes. /p>

Nacionalinis Azulejo muziejus taip pat turi labai daug puikių meno kūrinių. Kone vertingiausias šio muziejaus eksponatas tai tūkstantis septyni šimtai trisdešimt aštuntaisiais metais pagaminta Lisabonos miesto panoramos kompozicija. Šią ekspoziciją sudaro tūkstantis trys šimtai plytelių, kurių bendras ilgis yra dvidešimt trys metrai. Šioje ekspozicijoje galima pamatyti miesto panoramą, kuri buvo iki tų pačių metų žemės drebėjimo, gerokai apgriovusio Portugalijos sostinę.

Atvykote į Portugalijos sostinę Lisaboną? Neaplenkite šio muziejaus, nes įėjimas jums tekainuos vos penkis eurus, o muziejus dirba kasdien, išskyrus pirmadienius. Adresas – Rua da Madre de Deus 4.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top