Svetainės interjeras – svarbus mūsų namams

Vos įėjus pro namų duris mus pasitinka prieškambaris, kuris atspindi mūsų būsto išvaizdą. Toliau seka miegamasis, vonios kambarys, virtuvė, na ir galiausiai svetainė. Joje mes sodiname savo svečius, bendraujame, ilsimės po sunkių dienos darbų, valgome ir netgi dirbame. Todėl svetainės interjeras iš ties yra svarbus mūsų būstui. Tačiau kaip padaryti, kad jis būtų ne tik gražus, bet ir kompaktiškas?
Racionalūs sprendimai visada priveda prie pačio geriausio varianto. Specialistai pataria baldus išdėstyti U forma, na pavyzdžiui, galėtų stovėti sofa ir du foteliai iš abiejų pusių, o per vidurį stalas. Toks sprendimas yra funkcionaliausias, nes šia forma išdėstyti baldai mums leidžia bendraujant matyti vienas kitą. Taip pat tokio stiliaus sustatymas yra kompaktiškas, neužima daug erdvės ir netgi ją praplečia.
Kiekviename kambaryje yra centrinis taškas, kuris yra pats svarbiausias įžengus į patalpą. Svetainės interjere galite pasirinkti tokiu objektu židinį, fortepijoną, taip pat net ir įspūdingo dydžio langą, pro kurį matytųsi gražus vaizdas. Baldus svetainėje reikia sustatyti taip, kad jie akcentuotų jūsų kambario centrinį tašką.Svetainės interjerasSvetainės interjerui rinkitės patogius ir gražius aksesuarus, tam, kad erdvė taptų  kuo jaukesnė. Kilimai, veidrodžiai ir komodos tikrai įneš į jūsų namus daug žavesio. Nenorintiems palikti tuščių sienų, siūloma pasikabinti paveikslus, brangių žmonių nuotraukas ar gamtos vaizdus. Svarbu pasirūpinti ir spalvomis, patariama rinktis pastelines, šviesas spalvas. Jeigu svetainė atlieka poilsio funkciją, nesirinkite židinio spalvų, nes jos blaško mintis, neleidžia susikaupti ir atsipalaiduoti. Gerai ir tinkamai apšviesta patalpa suteiks jaukumo ir harmonijos. Labiausiai tinka šviestuvai virš baldų, lentynų, nes taip šviesos atspindys nekrenta tiesiai į akis ir nepažeidžia jūsų susikurtos darnos.
Neužgrūskite svetainės nereikalingais baldais ir daiktais, nes tai tikrai nesuteiks jaukumo, priešingai – blaškys mintis. Jeigu norite turėti patalpą į kurią drąsiai galėtumėte vestis draugus, patys praleisti kuo daugiau laiko, tikrai turite tinkamai pasirūpinti savo svetainės interjeru.

Scroll to Top