Klinkerinės plytelės

Klinkerinės plytelės – modernus eksterjero dizainas

XXI amžiuje daugelis žmonių statydami namus ar juos renovuodami , atkreipia dėmesį ne tik į praktinius dalykus, bet ir į eksterjerą bei interjerą. Per daugelį metų susiformavo iš ties įdomių dizaino sprendimų, iš kurių labai sunku pasirinkti tinkantį ir patinkantį. Statybose naudojamos įvairios medžiagos, turinčios savų pliusų ir minusų, skirtingų ypatybių, tarp kurių sunku apsispręsti. Kalbant apie eksterjero puošybą, ne vienas žmogus pasirenka klinkerines plyteles, skirtas statyboms ir namo apdailai.
Klinkerinės plytelės

Klinkerinės plytelės yra naudojamos eksterjere, norint papuošti terasą, pamatus, fasadą, stogą ar sienas. Daugelis renkasi klinkerines plyteles ir vidaus apdailai – jomis dekoruoja sienas, židinius, dengia dalį namo ar netgi klijuoja ornamentus. Tokį dizainą iš klinkerinių plytelių renkasi įvairios kavinės ar senamiesčiuose gyvenantys žmonės, kurie nori išsaugoti autentišką senų namų vaizdą, įpindami modernumą ir šiuolaikiškumą.
Vienas didžiausių pliusų, kuriuo pasižymi klinkerinės plytelės yra tas, kad jos kainuoja pigiau, o vaizdas iš ties geras. Iš klinkerio gaminamos plytelės yra ilgaamžės, tvirtos, joms nebaisus temperatūrų skirtumas, druskos, todėl daugelis žmonių jas renkasi dailinant namo eksterjerą.
Klinkerinių plytelių tipai:

  • Gaminamos atskiros plytelės – tai klinkerinės plytelės, kurios gamykloje gaminamos atskirai kaip plytelės;
  • Pjaunamos iš plytų – tokios plytelės yra pjaunamos iš plytų, o ne gaminamos atskirai, dažnai naudojamos namų apdailai.

Kurį klinkerinių plytelių tipą pasirinkti, sprendžia patys žmonės. Antrąjį variantą renkasi tie, kurie nori natūralesnio įvaizdžio, kad pažiūrėję iš šono, matytų apdailą, padarytą iš plytų. Taip pat antrą tipą renkasi tie, kurie nori natūralaus, sendinto paviršiaus.
Klinkerinės plytelės tikras modernaus ir senoviško eksterjero sprendimas. Su jomis dekoruoti stogai ar sienos bus unikalios, todėl kiekvienas, pasirinkęs šias plyteles, turės išskirtinius ir labai įdomius namus.

Daugiau informacijos apie klinkerines plyteles: Agmeka

Scroll to Top