Kaip turėtų atrodyti jauki terasa prie namo?

Patogi terasa gali būti namo pratęsimas, kuriame galite sukurti puikią poilsio ir atsipalaidavimo atmosferą. Daugelis žmonių svajoja turėti tokį kampą ir jiems reikia tik kelių dalykų, šis straipsnis bus išsamiai pristatytas.Šalia namo esančiose terasose yra daugybė nepalankių aplinkos sąlygų, todėl net ir smulkios detalės gali žymiai sutrumpinti terasos tarnavimo laiką.

Vieta terasai parenkama namo  projektavimo etape. Patyręs architektas į namo patalpų struktūrą žvelgia kitaip, nei pirmąsyk namą statantis užsakovas. Jis žino, kad terasa dažniausiai naudojama savaitgaliais, vakarais, su draugais praleisti laiką kepant šašlykus, šnekučiuojantis, gurkšnojant gėrimus. Taip pat vakariniams pasisėdėjimams su šeima, džiaugiantis paskutiniais saulės spinduliais.

  • Terasoms reikalingos ir geriausios statybinės medžiagos, kad terasa išliktų ilgaamžė. Polistirolo smeigės, tai specialus tvirtinimo elementas, skirtas polistirolui tvirtinti prie mūro sienos. Smeigės fasadui yra pasirenkamos tada, kai namo šiltinimas yra tvirtinamas iš lauko pusės prie mūro sienos (plytų, blokelių ir pan.) Polistirolo tvirtinimo smeigės yra ilgos – nuo 70 iki 300 mm. Įprastai smeigės putplasčiui lėkštelė yra apie 60 mm skersmens. Taip pat įsukamos smeigės gali būti skirtos mineralinei vatai tvirtinti. Daugiau rasite čia: https://torx.lt/kategorija/tvirtinimo-detales/apsiltinimo-tvirtinimai/
  • Taip pat yra reikalingi ir medsraigčiai terasoms Naujai sukurtas patentuotas spiralės formos trigubų sriegių viršūnės dizainas – nedidelis sukimo momentas į kietesnes medžiagas ir minimalus įtrūkimų susidarymas. Galvutė su keturiais patentuotais Tornado rantais, kurie giliau įleidžia galvutę ir nepalieka paviršiuje atplaišų.

Lauko terasa ir jos apšvietimas

Jei norite praleisti vakarus savo terasoje, privalote pasirūpinti apšvietimu, kuris ne tik reikalingas tam, kad būtų galima matyti, taip pat jis sukuria ir jaukumą, pagyvina aplinką.

  • Lauko apšvietimas – vienas geriausių sprendimų, padedančių sukurti specialų apšvietimą. Įrengdami juos skirtingose vietose ir įvairiai sujungdami, galėsite mėgautis neįkyria švelnia šviesa. Jūs netgi galite pakabinti lempučių girliandą, kuri suteiks malonumo terasai. 
  • Renkantis tinkamą lauko šviestuvą, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad jie būtų atsparūs drėgmei, tada toks  variantas tarnaus Jums daug ilgiau, palyginus su įprastais šviestuvais.Palyginti su tradicinėmis lempomis, ši galimybė tęsis ilgiau. 
  • Kitas variantas, padedantis sukurti patrauklų apšvietimą, yra žvakių šviesa. Įvairaus dydžio ir formos žvakidės į terasą įneš romantiškos atmosferos, o tai yra puikus būdas naudoti terasos apšvietimą.

Jaukumo terasai suteikia augalai ir kiti aksesuarai

Detalės tai dar vienas būdas norint sukurti jaukumą terasoje. Galima pasirinkti tam tikrą tematiką, priderinti prie jos pagalves, pledus, staltiesę arba net užuolaidas ir esant geroms oro sąlygoms išnešti juos į terasą.

Augalai taip pat sukuria patogią aplinką, todėl galite jais drąsiai pagyvinti terasos atmosferą. Galite naudoti gyvus augalus ar dirbtines gėles, kurios nėra tokios baikščios esant blogam orui, tačiau ne visiems jos patinka, todėl tai tik jūsų skonio reikalas. Kalbant apie gyvus augalus, galite pasirinkti rožes, dekoratyvinius medžius, vaismedžius, visterijas ir kt. Tokie augalai gali augti daugelį metų esant blogoms oro sąlygoms, ir jiems nieko nenutiks. Jei nuspręsite sodinti gėles vazonuose, galite jas atsinešti į savo namus, kad prireikus būtų šilta.

Taip pat galite pasigaminti dėžutes ir krepšelius, kurie yra ne tik grožio dalis, bet ir prireikus yra reikalingi daiktų laikymui. Tada galėsite patogiai pasėdėti su draugais ar šeimos nariais, o aplinka sukurs geresnę nuotaiką.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top