Kaip šokėjai palaiko fizinį pasirengimą?

Šokiai yra puiki treniruotė, kurios metu gerinamas fizinis pasirengimas, dailinamos kūno linijos, ir, žinoma, stiprinama sveikata. Šokėjams neretai tenka atlikti įvairius sudėtingus judesius, kurie reikalauja specialaus pasirengimo. Būtent todėl naudinga išsiaiškinti, kas jiems padeda palaikyti puikią fizinę formą.

Ištvermės didinimas

Ištvermės treniruotė – tai kone bet kokia tolygi fizinė veikla, kurios metu padidėja širdies ritmas ir padažnėja kvėpavimas. Ištvermės treniruotės gali būti labai įvairios: tai – vaikščiojimas pėsčiomis, ilgesnio nuotolio bėgimas, važiavimas dviračiu, pratimai su kūno svoriu (pritūpimai, atsispaudimai, prisitraukimai, ir t.t.), šokinėjimas per šokdynę, plaukimas ir kitos veiklos.

Lankstumo gerinimas

Šokėjai treniruotes visada pradeda nuo apšilimo, o vėliau yra atliekami tempimo pratimai, kuriuos naudinga atlikti kasdien. Jei norite padidinti judesių amplitudę ir tapti lankstesniais, kiekvieną rytą bent 10 minučių skirkite tempimo pratimams, kurie taip pat pagerins bendrą savijautą. Tempimo pratimai turėtų būti atliekami lėtai ir ramiai, palaipsniui didinant judesių amplitudę.

Treniruotės turi būti reguliarios

Profesionalūs šokėjai treniruotėms skiria daugybę valandų. Svarbu ne vien tik pasikartoti šokių judesius, bet taip pat palaikyti puikią fizinę formą, todėl treniruotis tenka ne tik salėje, bet taip pat ir namuose. Internetinėje parduotuvėje Sportuok.lt galima įsigyti labai įvairių sporto prekių: hantelių, bėgimo takelių ir kitos sporto įrangos, kuri yra pritaikyta mankštai namuose.

Kokių šokių metu sudeginama daugiausiai kalorijų?

Šokių tipai gali būti labai įvairūs, todėl pasidomėkime, kokių šokių metu kalorijos deginamos efektyviausiai. Klubinių šokių (breiko, disko, hiphopo ir pan.) metu per valandą sudeginama maždaug 500-900 kalorijų, Lotynų Amerikos šokių metu – maždaug 800-900 kalorijų, pilvo šokių metu – apie 450 kalorijų, ir t.t. Šokiai yra puiki kardio treniruotė, todėl norintiems numesti svorio tikrai nėra reikalo abejoti, kokią sporto šaką pasirinkti!

Scroll to Top