Kaip paruošti drobę tapybai

Kaip paruošti drobę tapybai?

Tapyba ant drobės yra sudėtinga, bet kartu ir labai naudinga veikla. Tai profesija, kuri sustiprina mūsų vidinius atlikėjus. Tradiciškai audiniai dažomi aliejumi ar akrilu įvairiomis formomis: palaidi ant volelio, įtempti rėme ar klijuoti prie lentos. Dailininkės drobė – tai audinys, kuris gali būti pagamintas iš medvilnės, lino, džiuto ar poliesterio. Mokėjimas naudoti dažus ant drobės garantuoja nepamirštamą meno kūrinį. Tapybos ant drobės tradicija atsirado dar prieš Renesansą. Menininkai naudojo šią medžiagą kelis šimtmečius kurdami meno kūrinius aliejiniais ir akriliniais dažais. Jei turite tinkamų daiktų ir žinote, kaip paruošti ekraną, galite iškart pradėti tobulinti savo įgūdžius.

Pasirinkite savo darbui drobę

Supraskite molberto tipą. Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti prieš tapant ant drobės, yra įsigyti idealų molbertą. Norėdami tai padaryti, turite nuspręsti, kokia yra pagrindinė įrangos funkcija ir kur ketinate piešti: jei einate, naudokite stalinį molbertą, o jei esate uždaroje erdvėje, naudokite vidutinį ant stovo tvirtinamą molbertą. ir galiausiai, jei yra pakankamai vietos investuoti į didelį molbertą. Pirkite stalo molbertą. Jei planuojate dažyti keliose skirtingose vietose ir neštis medžiagas su savimi, atsižvelkite į molberto svorį ir perkeliamumą. Yra keli skirtingi tipai: aliuminis, su ištraukiamu trikoju; sulankstomas, kuris telpa lagaminuose ir pan. Naudokite stovo stovą, jis jums padės. Tai yra idealus pasirinkimas tiems, kurie turi labai uždarą erdvę. Trikojo stovą naudokite bet kokio dydžio ar aukščio stalus ar net ant grindų. Be ilgų kojų, jie turi pagrindą, kuris išlieka stabilus ant bet kokio tipo paviršiaus. Šio tipo aksesuarai gali būti pagaminti iš medžio ar metalo ir turėti „H“ formą arba būti nešiojami. Be to, jis palaiko ekranus iki 90 centimetrų. Galiausiai daugumą galima reguliuoti keliais skirtingais kampais.

Drobė turėtų būti ideali darbui su aliejumi ar akriliniais dažais

Norint piešti vien tik noro neužtenka, turite pasirūpinti ir ištekliais, kuriuos naudosite meno metu. Menas turi lietis laivai, nespauskite savęs, atsipalaiduokite ir prieš pradedant susipažinkite su teorija. Pasirinkite minkštą drobę, kad taptumėte aiškia tapyba arba naudokite stiklo techniką. Ant fono padėkite ploną dažų sluoksnį. Paruoškite savo pirmąją drobę dažų mišiniu, atskiestu vandeniu, ir naudokite didelį šepetį. Šepetys su plačiomis horizontaliomis linijomis iš kairės į dešinę. Jei naudojate aliejus, pirmąjį drobę padarykite tinko sluoksniu. Pasirinkite savo tapybos centrą. Centras neturėtų būti pasirinktas, nes tai vizualiai ne toks įdomus. Jei tapote kraštovaizdį, pasirinkite požiūrį (ty ežerą) ir po to vieną ar du colius į kairę arba dešinę nuo drobės centro, kur jis pritraukia didžiausią dėmesį. Padarykite piešinio piešinį su storu pieštuku. Tai galima padaryti ranka piešiant ant drobės arba piešimo ant popieriaus lapo ir tada perkeliant piešinį į drobę su persiuntimo popieriumi. Pirmą storesnio dažų sluoksnį uždėkite ant piešinio, pradedant nuo paveikslo viršaus ir dirbdami žemyn, visada vieną elementą vienu metu. Ant pirmo sluoksnio dažykite šviesesnę spalvą, nes ji vis dar yra šlapi ir spalvos gali būti sumaišytos. Atidžiai, visada į tą pačią kryptį virš sluoksnių pridėkite šešėlių (tamsesnių verčių) ir padėkite reljefus (šviesesnius atspalvius). Nenaudokite dažų pirmyn ir atgal su šepečiu. Naudokite smulkius smulkius šepetėlius, kuriuose yra aštrus taškas.Drobės lentos yra prieinamos pradedantiesiems menininkams, kurie nori praktikuoti savo techniką. Taip pat galite naudoti paprastą popierių ar kitas medžiagas, kad dirbtumėte laisvalaikio tapybą, kol ją įvaldysite. Stiprus ir pigesnis variantas yra pačios drobės tempimas. Daugelis menininkų svetainių siūlo patarimus, kaip ištiesti drobę.

Scroll to Top