Mada rudeniui

Mada rudeniui

Vėsūs orai pūtė madingu rudens vėju. Trys žinomi stilistai iš Lietuvos atskleidė karščiausias sezono naujienas, raginančias kūrybiškiau panagrinėti savo įvaizdį ir eksperimentuoti, tačiau nepamiršti asmeninio stiliaus. Stileivos, laikas užkariauti gatves!

Pats madingiausias metų laikas – ruduo

Šiais laikais nebūtina dėvėti karščiausių švarkų, tačiau galite elegantiškai sluoksniuoti drabužius ir sukurti madingą įvaizdį. Pabrėžiama, kad nereikia aklai sekti tendencija: svarbu atrasti savo asmeninį stilių ir papildyti jį vis kintančiais mados prieskoniais. Pirmiausia reikia susikurti savo stilių, o tada jau dėlioti akcentus: papildyti įvaizdį vyraujančiomis mados tendencijomis. Kai turi savo stilių ne vienus metus, jautiesi ir atrodai puikiai, tuomet madoje vykstantys pokyčiai nebeturi tokios didelės įtakos.Stilius – ne tik drabužiai. Tai ir žmogaus vidinė emocija, kurią jis transliuoja kitiems. Jei moteris apsirengusi labai madingu gyvatės odos imitacijos paltu, tačiau su juo jaučiasi taip nepatogiai, kad nebežino į kurią pusę suktis, tai ir madingas daiktas atrodys prastai. Svarbiausia jaustis gerai, spinduliuoti pasitikėjimą savimi – tada bet kuris drabužis atrodys taip gerai, kad niekam nekils klausimų, kurių metų jis yra. Šį sezoną madingos itin didelės ir pūstos, didelio tūrio striukės. Ilgi, švarko tipo paltai – tiek tiesaus kirpimo, tiek šiek tiek įliemenuoti su įvairiomis detalėmis, tokiomis kaip didelės kišenės ar diržai. Madingi ir netikro kailio masyvūs kailiniai. Be abejo, klasikinis šviesiai rudas lietpaltis – kiekvieno rudens klasika. Ir dar – rekomenduoju kiekvienai įsigyti tikrai kokybišką, neįliemenuotą odinę striukę. Šį sezoną labiausiai išskiriamos tekstūrinės, puffer rankinės ar itin talpios, dažniausiai kvadrato formos tote rankinės, puikiai tinkančios moderniai verslo moteriai. Madingos kailinės – tiek didelės, tiek mažos – įvairiausių formų (kvadratinės, cilindro, trikampio, ovalo), taip pat ir įvairios blizgios tekstūros rankinės. Madingos stambios grandinių rankenos ir detalės, akį trauks rankinė su užraktu ar spynele.

Šį sezoną itin aktualus rudeniškas jaukumas – įvairūs mezginiai, megztiniai aukštu kaklu, kurie mus lydi jau iki pat pavasario

Itin populiarūs ir trumpinti švarkai kartu su kelnėmis ar sijonais aukštu liemeniu.Megzti audiniai vis dar labai svarbūs. Pavyzdžiui, megzti kostiumai su plačiomis kelnėmis ir megztiniais arba sijonai/šortai ir platūs megztiniai. Džinsai su žemomis liemenėmis grįžta į madą, tačiau jų siluetai vis platesni. Labai madingai atrodo liemenė – megzta ir pūsta, tai yra medžiaginės striukės, dėvimos ant marškinių, megztinių. Nors šį sezoną populiarūs trumpesni ilgiai, dominuoja ir vidutinio ilgio suknelės ar sijonai. Kalbant apie detales, madingi bus itin ilgos rankovės, blizgus metalas ir šviečiantys audiniai, permatomo audinio drabužiai bei audinių siuvimas. Žvejo kepurė vis dar yra geriausia mados pasaulyje, tačiau joje naudojamas kailis arba pūstas pūkuotas audinys. Na, žinoma, stilingos beisbolo stiliaus kepurės su snapeliais ir nesenstanti klasika-kepurės. Kasdieną neperkraukite savo įvaizdžio, rinkitės minimalistiškesnius papuošalus. Taip pat nebijokite sluoksniuoti kelių grandinių vienu metu. Šį rudenį galime derinti kelias ryškias spalvas vienu metu: kaip aktualiausias išskirčiau ryškią rožinę, žalią ir levandų. Vienas madingiausių raštų, kuris atsiras ant daugelio megztinių, – Alpių slidinėjimo kurortų raštai. Niekur nesitraukia zebro raštai, įvairūs vintažiniai gėlių motyvai, ornamentai. Apskritai, šio sezono raštų įvairovė didžiulė – įvairiausius raštus ir spalvas galima derinti kartu. Čia palikite vietos fantazijai ir leiskitės į mados eksperimentus. Visada sakau – mada nebeturi taisyklių, jas kuriame mes patys. Nėra to, kas visiškai nederėtų tarpusavyje, jei įvaizdis suvaldytas. Nebent kalbame apie pasenusius ir neskoningus drabužių modelius.

Scroll to Top