licėjus "Erudito"

5 priežastys, kodėl vertėtų rinktis privačią gimnaziją

Tėveliams visada yra svarbu, kad jų vaikai įgytų kuo geresnį išsilavinimą, todėl renkantis ugdymo įstaigą neretai tenka gerai pasukti galvą, kokie pasirinkimai gali būti pačiais palankiausiais. Gana dažnai keliamas klausimas, kuri galimybė yra palankesnė – privati ar valstybinė gimnazija. Tenka pripažinti, kad ir vienas, ir kitas pasirinkimas turi savų privalumų ir trūkumų, tačiau šį kartą pakalbėkime būtent apie privačios gimnazijos privalumus – galbūt tai jums padės paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

Ypatingas dėmesys ugdymo kokybei

Privačių gimnazijų darbuotojai visuomet siekia, kad ugdymo kokybė būtų kiek įmanoma geresnė, todėl ypatingas dėmesys yra skiriamas mokymo programų turinio kūrimui. Įprastai privačių gimnazijų darbuotojai gauna didesnį atlyginimą nei valstybinėse įstaigose, todėl jie yra labiau motyvuoti siekti pačių geriausių rezultatų. Žinoma, gaunamas atlyginimas yra anaiptol ne pagrindinė motyvacijos priemonė, tačiau visada galima būti užtikrintiems, kad privačių gimnazijų darbuotojai yra pasiryžę gerinti ugdymo kokybę.

Ugdymo metodų įvairovė

Privačiose gimnazijose taikomų mokymo metodų įvairovė leidžia paprasčiau susikoncentruoti ir labiau įsigilinti į dėstomą temą. Neapsiribojama vien tik įprastais vadovėliais ar pratybomis: taip pat daug dėmesio skiriama išmaniosioms technologijoms ir ugdymui ne mokyklos ribose. Privačių gimnazijų moksleiviai dažnai vyksta į įvairias išvykas, lankosi muziejuose, parodose, ir t.t. Mokytojai visada stengiasi dėstomą temą pateikti kiek įmanoma patraukliau, todėl tai atsispindi ir moksleivių pasiekimuose.

Galimybė tobulinti turimus įgūdžius

Privačių gimnazijų klasėse moksleivių skaičius įprastai yra mažesnis nei valstybinėse įstaigose, todėl kiekvienam mokiniui galima skirti kur kas daugiau individualaus dėmesio. Natūralu, kad visi moksleiviai yra labai skirtingi, todėl esant mažesniam mokinių skaičiui mokytojai gali paprasčiau pastebėti ugdytinių talentus ar turimas spragas, todėl kartu galima siekti kur kas geresnių rezultatų. Privačiose gimnazijose nė vienas mokinys nesijaučia pamirštas, nes čia visiems yra skiriama pakankamai individualaus dėmesio.

Geresnės ateities perspektyvos

Šiandien nemaža dalis moksleivių planuoja studijuoti užsienio universitetuose, todėl svarbu pasirūpinti, kad mokymosi įstaiga tam juos tinkamai paruoštų. Dalis privačių gimnazijų bendradarbiauja su užsienio šalių universitetais, todėl mokytojai puikiai žino, kokia informacija moksleiviams gali būti aktuali, geba parengti tinkamas rekomendacijas, ir t.t. Maža to, taip pat privačiose gimnazijose į ugdymo programą neretai yra įtraukiamos įvairūs tarptautiniai projektai, kuriuose dalyvaujantys moksleiviai turi didesnius šansus įstoti į svajonių specialybę.

Moksleivių parengimas gyvenimiškiems iššūkiams

Nors visose viduriniojo ugdymo įstaigose yra mokomasi tų pačių dalykų – matematikos, gimtosios ir užsienio kalbos, ir t.t., tačiau tenka pripažinti, kad tikrai ne kiekviena ugdymo įstaiga geba paruošti moksleivius būsimiems gyvenimiškiems iššūkiams. Privačiose gimnazijose tam yra skiriamas ypatingai didelis dėmesys: siekiama, kad pasitaikančias nesėkmes mokiniai priimtų kaip vertingą patirtį ir iš to ko nors pasimokytų. Kiekvienam mūsų gyvenimo kelyje pasitaiko ir sėkmių, ir nesėkmių, todėl svarbu išmokti į tai tinkamai reaguoti.

Nors gana dažnai manoma, kad privačios gimnazijos kaina gali būti pernelyg didelė, tačiau neretai paaiškėja, kad nustatyti įkainiai nėra tokie aukšti kaip buvo manyta. Taigi, pasidomėkite galimybe leisti savo vaikus į privačią gimnaziją – galbūt būtent tai taps jo kelio į sėkmę pradžia.

Scroll to Top