lauko griliandos

Eksterjero menas: kaip jaukiai papuošti aplinką?

Gražiai, stilingai ar net išskirtinai atrodantis kiemas traukia kiekvieno akį. Kaip dažnai su baltu pavydu žvelgiame į kaimynų erdvę, kuri atrodo originaliai ir žaismingai? Visgi namų puošyba reikalauja kantrybės, kūrybiškumo bei unikalių idėjų. Kokios priemonės padėtų pagerinti kiemo kraštovaizdį? 

Šiltojo sezono puošmenos – augalai

Veikiausiai daugelis galėtų pritarti, kad kiemo aplinką ypatingai puošia gėlės. Dažnais atvejais žavingos gėlių kompozicijos patraukia dėmesį ir netgi paslepia tai, kas nėra taip gražu ir taisyklinga. Tiems, kurie nenori kiekvienais metais iš naujo galvoti, kokius augalus sodinti, prasmingausia rinktis daugiamečius gėlių bei krūmų variantus. 

Ne mažiau populiarios vazoninės gėlės, galinčios papuošti terasas, pavėsines, erdves prie namo ir pan. Kiemą puikiai pagyvins dideli, įdomaus dizaino vazonai. Tereikia pasitelkti fantaziją ir tarpusavyje derinant smulkius ir didelius kontrastingų spalvų žiedus kurti ypatingas kiemo puošmenas!

Šviesų žaismas namų kieme

Tikriausiai ne kartą teko stebėti, kaip žavingai atrodo stilingai pasirinktas apšvietimas. Įvairūs lauko šviestuvai – būtina detalė jaukiam namų eksterjerui. Originaliai apšviesti takeliai, erdvės prie namo ar garažo įėjimo ne tik turi apsauginę funkciją, bet ir suteikia jaukumo ir eksterjero išbaigtumo įspūdį. Tiesa, nereikia apsiriboti įprastiniais apšvietimo variantais. Sodui, terasoms ar kitoms vietoms pagyvinti puikiai tinka lauko sąlygoms pritaikytos lempučių girliandos. Manote, kad įvairios girliandos lauke, žibintai ir kitos šviečiančios dekoracijos tinkamos tik šventiniu žiemos laikotarpiu? Iš tiesų, labai dėl to klystate! Šiuo metu rinkoje galima rasti pačių įvairiausių šviesą skleidžiančių akcentų, kuriais galite papuošti skirtingas vietas lauke bet kuriuo sezonu. Viskas ko reikia – išlaisvinti kūrybą ir leisti sau eksperimentuoti. Tik patys žinome, kokiuose namuose bus gera ir jauku gyventi. 

Namų aplinką puošia ir smulkmenos

Nevalia pamiršti, kad svarbiais akcentais eksterjero jaukumo kūrime tampa ir smulkios detalės. Pavyzdžiui, toks paprastas ir, rodos, mažytis elementas kaip namo numeris gali suteikti namui išskirtinumo ir patraukti dėmesį. Tvirtinami žemėje, pastatomi, kabinami ant namo sienos ir gaminami iš įvairių skirtingų medžiagų numeriai – puikus būdas norint sukurti originalumo įspūdį. Dar vienu įdomiu ir išskirtiniu akcentu gali tapti pašto dėžutė. Svarbu nebijoti rizikuoti ir kurti savitą eksterjero stilių. Smulkios, bet svarbios detalės labai pagyvina visumą! 

Scroll to Top