Muziejų lankymas Kaune

Muziejų lankymas Kaune

Kaunas – vienas gražiausių Lietuvos miestų, galintis didžiuotis nuostabia miesto istorija, architektūra ir lankytinų vietų gausa. Atvykti į Kauną yra nesudėtinga nes tai yra labai strategiškai patogi vieta, puikiai pasiekiama tiek tarpmiestiniais autobusais, traukiniais, lėktuvais, na žinoma ir automobiliu. Tai jei nusprendėte apsilankyti Kaune pateiksite jums sąrašą lankytinų objektų, kuriuos tikrai verta pamatyti ir aplankyti.

Kauno pilis

Pirmoje vietoje reikėtų išskirti nuostabaus grožio Kauno pilį – muziejų, kuris yra seniausias miesto istorinis objektas, kur dar XIV a. Nemuno ir Neries santakoje lietuviai gynėsi nuo kryžiuočių antpuolių.

Kauno rotušė

Antras lankytinas objektas – Kauno rotušė, įsikūrusi pačioje Kauno senamiesčio širdyje. Rotušės patalpose yra įsikūręs Kauno miesto muziejus, kur galima pamatyti miesto savivaldos institucijų ir teismo posėdžių sales, prekybines patalpas bei bokšto rūsyje įrengtu kalėjimu ir ten esančia kalėjimo kamera.

Perkūno namas

Kaune galim pamatyti ir vieną vertingiausių vėlyvosios gotikos pastatų Lietuvoje, statytų XV a. pabaigoje, kuris vadinamas Perkūno namu. XVII a. jame veikė vienuolių jėzuitų koplyčia, o vėliau ją caro valdžia uždarė ir naudoja savo reikmėms, o nuo 1844 m. ten veikė pirmasis Kaune dramos teatras. Dabar jis priklauso Kauno istorijos muziejui, kur vykdomos edukacinės veiklos, pvz. yra galimybė persirengti viduramžių rūbais ir pasigrožėti nuostabia Kauno senamiesčio panorama.

Pažaislio vienuolynas

Visai šalia Kauno įsikūręs nuostabaus Pažaislio vienuolyno ansamblis, kurį aplankyti galite išsinuomavę mašiną, pavyzdžiui Ford Fiesta parai galėsite ne tik jį aplankyti, bet ir užsukti aplankyti Lietuvos Etnografijos muziejų, įsikūrusį po atviru dangumi, Rumšiškėse.

IX fortas

Taip pat galima apsilankyti ir IX forto muziejuje, kur veikia muziejus, kuriame galima susipažinti su savita Kauno tvirtovės gynybinių įtvirtinimų karine architektūra, Pirmojo pasaulinio karo ginkluotės ir ekipuolės pavyzdžiais.

Scroll to Top