Teisininko konsultacija

Advokatas: mada ar reikiamybė?

Dažnai gyvenime žmonės susiduria su situacijomis, kurių sprendimui reikalingas profesionalo žvilgsnis. Ar tai būtų skyrybos, ar tai būtų įmonės steigimas, o gal net automobilio pirkimas – tam gali prireikti specialisto. Todėl bandome atsakyti į klausimą: ar advokato paslaugos tikrai yra reikalingos kiekvienoje tokioje situacijoje, o gal tai tiesiog mada, nuo kurios stengiamasi neatsilikti?

Kam reikalingas advokatas?

Advokatai yra žmonės, kurie padeda kitiems. Dažniausiai jie padeda tokiose situacijose, kuriose reikia patirties ir žinių. Tai gali būti palikimo priėmimas ar sutarčių sudarymas, taip pat prisidėjimas prie skyrybų, nuosprendžio apskundimo, atstovavimas teisme.

Advokatai kartais yra tiesiog būtini. Pavyzdžiui, grįžtant prie palikimo priėmimo. Kartais palikimo priėmimas yra visiškai neaiškus reikalas, kadangi pats palikimas gali būti paliktas taip, kad vienam žmogui atrodo, kad jis yra nuskriaustas. Pavyzdžiui, tėvai savo namą paliko tik vienam iš vaikų, o kitam nepaliko nieko. Tas žmogus, kuriam nieko nepaliko gali kreiptis į advokatą prašydamas padėti išspręsti jam nepalankią situaciją.

Taip pat sutarčių sudarymas yra vienas iš dalykų, kuriam reikia profesionalo rankos. Advokatai išmano įstatymus, todėl gali parengti ir sudaryti sutartis taisyklingai, be jokių problemų. Taip pat advokatai gali apskųsti teismo nuosprendį, todėl tik su jo pagalba galima susidoroti tada, kai teismo sprendimas buvo nepriimtinas vienai pusei.

Tarkim skyrybų procese galima gal būtų apsieiti ir be advokato, tačiau geriau jį pasitelkti į pagalbą ir visiškai nepasikliauti jau tuoj buvusiu sutuoktiniu. Yra įvairių situacijų, kuriose gali būti nepalankios vienai iš pusių, pavyzdžiui, turto dalybos ar net vaikų dalybos. Tai viena iš situacijų, kur gali ne tik patarti, bet ir padėti profesionalus advokatas.

Gal kartais gali atrodyti, kad advokatas tik mados ir prestižo reikalas, tačiau anaiptol taip nėra. Juk tai žmogus, galintis padėti įvairiose gyvenimo situacijose.

Todėl atsakyti į klausimą ar advokatas yra tiesiog mada, vienareikšmiškai galima atsakyti, kad ne. Dažniausiai tai būna ir patarėjas, ir situacijos sprendėjas, o kartais net psichologas, kurio žmonėms sudėtingose situacijose taip pat gali prireikti.

Scroll to Top