Internetas

Interneto inžinerijos studijos – kas tai?

Niekas nepaneigtų fakto, kad internetas yra neatsiejama žmonių gyvenimo dalis, pasitarnaujanti ne tik pramoginiais, bet ir darbiniais tikslais. Žmonės nuolatos kuria ir tobulina įvairius kompiuterinius įrenginius, stengiasi atrasti vis greitesnį ir greitesnį internetą, padaryti jį pasiekiamą visose pasaulio vietose. Ateityje šiuolaikinės technologijos tik dar labiau plėsis, dar labiau tobulės, todėl kiekvienas, kuris domisi naujausiomis informacijos ir ryšio technologijomis, kuris suvokia, kad tai mūsų ateitis, jau gali apie tai pradėti mokytis ir plačiau. Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje yra galimybė stoti į interneto inžinerijos studijas ir bakalauro metais su visu tuo susipažinti iš arčiau, išmokti kažką naujo bei pritaikyti tai ateityje dar labiau modernizuojant šiuolaikines technologijas.

Kam skirtos interneto inžinerijos studijos?

Interneto inžinerijos studijos sukurtos žmonėms, kurie nuolatos domisi naujausiomis technologijomis, kurie supranta kas yra plačiajuostis internetas ar šviesolaidinis internetas, žino jų skirtumus, arba tiesiog nori juos sužinoti. Tai studijos tiems, kuriems įdomus paties interneto atsiradimas, jo tobulinimas, istorija, tiems, kurie nori suprasti kaip dirba interneto tiekėjai, koks jų svarbiausias uždavinys, bendradarbiavimo galimybės su kitomis įmonėmis. Kaip sako šį dalyką dėstantys dėstytojai, interneto inžinerijų svarbiausias tikslas – parengti kvalifikuotus interneto inžinerijos specialistus, kurie gerai suvoktų interneto tinklo architektūrą ir prisidėtų prie informacinės visuomenės kūrimo plėtros. Bėgant metams tokių specialistų reikia ir reikės ateityje, todėl galima drąsiai teigti, kad ši specialybės yra itin perspektyvi.

Koks studijų tikslas?

Interneto inžinerijų studijų tikslų yra tikrai ne vienas, bet patys pagrindiniai šie:

  • Dėstytojų tikslas suteikti visapuses žinias apie internetą, apie tuo užsiimančias įmones, apie interneto tiekėjus, operatorius, apie naujausias technologijas. Studentai, baigę šias studijas, turi suprasti, kad internetas yra labai svarbi žmonių gyvenimo dalis, be kurios jie negali apsieiti, todėl jo tobulinimas ir skleidimas plačiajai visuomenei itin svarbus procesas.
  • Studentai, išmokę visko apie internetą ir kitas technologijas, turi taikyti įgytas žinias darbui moderniuose sektoriuose, kurie veikia interneto inžinerijos aplinkoje. Tokiems sektoriams yra priskiriami debesų kompiuterija, taip pat įvairūs populiarūs socialiniai tinklalapiai, žinoma, mobiliosios technologijos bei duomenų bazių valdymas.
  • Išmokyti studentus ne tik suprasti kaip veikia internetas, bet ir pritaikyti jau įgytas žinias kuriant inovatyvias technologijas, tobulinant internetinius procesus įvairiose gyvenimo srityse.

Interneto inžinerijos studijų programa dar nėra labai populiari ir daugeliui žinoma sritis, tačiau bėgant laikui ji tik didins savo žinomumą jaunų žmonių tarpe. Studentai, kurie mėgsta kompiuterius, domisi šiuolaikinėmis technologijomis, tačiau nenori užsiimti programavimu – drąsiai gali rinktis šią studijų kryptį. Studentai, pasirinkę interneto inžineriją, ne tik dalyvauja informacinių technologijų, bet ir visos visuomenės gyvenime, tad ši studijų programa ne tik naudinga, bet ir itin įdomi mėgstantiems tobulėti bei savo žiniomis pasidalinti su visu pasauliu.

Scroll to Top