Ažūriniai kiemo vartai susižavėjusiems žvilgsniams

Kiemo vartai – kiekvieno sklypo puošmena ir šeimininkų vizitinė kortelė. Pagrindinė vartų paskirtis – apsaugoti sklypą nuo pašalinių asmenų, pažymėti teritoriją, tačiau tuo pačiu jie padeda formuojant eksterjerą, kuriant įvaizdį ir, norime to ar ne, kitiems padeda suformuoti įvaizdį apie šeimininkus.

Vartai gali būti patys įvairiausi: nuo paprastų segmentinių, senoviškų medinių iki ažūrinių metalinių. Dažniausiai pasirenkami yra mediniai arba metaliniai vartai, tačiau paskutinieji dažniausiai atrodo puošniau, išskirtiniau ir net gi didingiau.

Metaliniai vartai gali būti įvairių formų, dydžių ir spalvų. Taip pat galimos metalinių vartų variacijos: metaliniai vartai gali būti automatiniai arba mechaniniai, atsiverti į gatvės arba kiemo pusę, taip pat galio būti stumdomi, kas leidžia sutaupyti erdvės ir yra patogus variantas žiemą, nes nereikia nukasti sniego, kad pavyktų atidaryti vartus.

Metaliniai vartai yra gaminami iš aukštos kokybės medžiagų kaldinimo būdu, todėl tokie vartai yra patvarūs ir ilgaamžiai, jie yra cinkuojami ir dažomi milteliniu būdu, todėl spalva ilgai laikosi.

Ažūriniai vartai – tai vartai, kurie nėra aklini, ažūras – tai dekoratyvinis kiauraraštis, įmantri metalo pynė. Taigi tokie vartai be to, kad yra puošnūs ir įmantrūs, taip pat praleidžia saulės šviesą, pro juos matyti gatvė ir pravažiuojančios mašinos, o iš gatvės pusės matyti savininkų sklypas.

Metaliniai vartai, deja, yra vieni iš brangiausių vartų tipų, nes jų gamyba yra, palyginti, sudėtinga ir reikalaujanti gerai savo sritį išmanančių meistrų, o norint ypač puošnių vartų, kurie puikuotųsi įvairiomis dekoracijomis, skulptūromis, raizginiais – gali prireikti ir nagingo kalvio paslaugų.

Nepaisant kainos, metaliniai vartai yra labai patvarūs, praktiški ir ilgaamžiai, o puošnūs ažūriniai metaliniai vartai gali tapti ne tik sklypo puošmena, bet ir savininkų vizite kortele.

Scroll to Top