automobiliu dalys Vilnius

Ar automobilis yra skirtas tik važiuoti? Trumpai – apie automobilių meną

Nors pagrindinė automobilio paskirtis iš taško A pasiekti tašką B, visgi yra tam tikra grupė žmonių, kurie savo automobilį paverčia tikru meno kūriniu. Tiesa, dažnai įvertinamu tik jų pačių ir bendraminčių tarpe. Pagrindinis šių transporto priemonių dailinimo rūšis paprastai vadinama automobilio tiuningu. Tiuningas dažniausiai yra taikomas automobiliams, bet pasitaiko, kad pagrąžinami ir motociklai. Pridedant papildomas detales ir pakeičiant gamyklinę automobilio išvaizdą galima sukurti iš tiesų įspūdingą vaizdą. Nors paprastai yra skiriamos kelios automobilių tiuningo rūšys: audio, variklio, išmetimo, vidaus, išorės, šviesų sistemų, visgi atsiranda žmonių kuriems automobilių dalys Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar kituose šalies miestuose tarnauja kaip drobė ir erdvė išreikšti savo meno supratimą.

2008 metais Lietuvos menininkės Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės patiuninguotas automobilis „Volkswagen Golf 2“ traukė visų žmonių dėmesį. Dalyvaudama festivalyje „Menas netikėtose erdvėse“ moteris sumanė išsiuvinėti, tikrąja to žodžio prasme, liaudyje vadinama „antrą golfą“. Metalines automobilio detales moteris gražino kiekvieną atskirai ir labai atsakingai. Išgręžtos mažos skylutės automobilio durelėse, kapote, vėliau tapo tarsi specialiu audiniu, siuvinėjimui kryželiu. Rožių ornamentas nusidriekęs per visą durelių ar kapoto ilgį atrodė tikrai gerai. Ypač žaismingai skambėjo šio projekto pavadinimas „rožėmis klotas kelias“. Tiesiogine ir perkeltine prasme šimtu procentų atitinkantis sumanymas sulaukė labai daug aplinkinių ir festivalio organizatorių dėmesio.

Nors paprastos autodalys Vilniuje pardavinėjamos daugelyje parduotuvių, šiai menininkei tai pasirodė neįdomu, taigi įprastas mašinos dalis papuošė savitai. Detalės buvo moteriškos ir kartu tiko prie senų, griežtų formų automobilių.

S. Inčirauskaitė-Kriaunevičienė dar prieš projektą buvo siuvinėjusi ant metalinių samčių, puodų, laistytuvų, tačiau tokio didelio masto siuvinių ėmėsi pirmą kartą. Tačiau akivaizdu, kad jos sumanymas pavyko puikiai: to automobilio dalys Vilniuje tada atėmė festivalio dalyvių žadą, buvo palydėtos susidomėjimo pilnais žvilgsniai ir šypsenomis.

Tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje daugybė automanų savo automobilius dailina jau kiek kitokiais negu šios menininkės tiuningais. Pridėdami fenderius, difuzerius, spoilerius ir pan. jie net ir iš paprasčiausių automobilių padaro sportinius, įdomius, kartais kiek piktokus važinėjančius vyriškus meno kūrinius. Žinoma, toks menas arčiau vyrams prie širdies, o daugelis moterų tik priekaištingai žvilgčioja į tokias mašinas, mat jų draugai, broliai, vaikinai ar vyrai per daug laiko praleidžia garaže prie savo mašinos. Visgi, automobilių tiuningo manija gali užkrėsti daugelį, o tada mašinos gražinimui naudojamos automobilių dalys (Vilnius, Kaunas ar kiti miestai) bus graibstyte graibstomos, nes juk automobilių tiuningas automanų tarpe yra tikros lenktynės!

automobiliu dalys vilnius

automobiliu dalys vilnius

automobiliu dalys vilnius

automobiliu dalys vilnius

Scroll to Top