Menas – tai, ko turbūt dar negirdėjote

Kiekvienas iš mūsų meną suvokia skirtingai. Vieniems jis atrodo įdomus, o kiti tuo tarpu meną laiko švaistymu ir visiška bevertybe. Tikriems meno aistruoliams, turėtų būti žinomos tiek Ernesto Vincento Wright‘o, tiek Auguste‘o Rodino bei Edgaros Degos pavardės. Ir net jei šios pavardės yra žinomos, ne visi faktai apie kūrėjus Jums yra girdėti, todėl, kas žinoma, kas ne, spręsti patiems, o tuo tarpu čia pateikiamas įdomiausių meno faktų sąrašas:

  • Meno pasaulyje turbūt nėra menininko, kuris nežinotų Vincento van Gogho. Šis kūrėjas per visą gyvenimą pardavė vienintelį paveikslą, o ir tas atiteko jo brolis. Broliui tuo metu priklausė meno visa meno galerija, todėl paveikslas buvo demonstruojamas joje.

  • Edgaras Dega buvo menininkas, besižavintis baleto šokėjomis. Aistra baletą šokančioms moterims buvo tokia didelė, kad jis nutapė daugiau nei 1500 paveikslų baleto tematika.

  • Rašytojo Ernesto Vincento Wright‘o parašytame romane buvo daugiau nei 50 000 tūkstančių žodžių, tačiau nė viename jų nebūtų galima rasti panaudotos „e“ raidės.

  • Pirmasis spalvotai nufotografuotas daiktas buvo kaspinas. Jį 1861-aisiais metais nufotografavo Jamesas Maxweel‘as.

  • Žymiausias visų laikų kūrėjas Pablo Picasso savo dailininko karjerą pradėjo dar nemokėdamas vaikščioti. Netgi pirmasis jo ištartas žodis siejosi su kūryba ir piešimu, tai buvo „pieštukas“.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top