Įrengiame alpinariumą: kokių pagrindinių taisyklių reikia laikytis?

Alpinariumas gali tapti ne tik jūsų namų aplinkos išskirtinių akcentu, bet ir tikrų tikriausia ramybės oaze. Labai dažnai žmonės sako, kad alpinariumas apskritai yra vienas gražiausių dalykų, kokį tik  galima pamatyti, Tad, jei jo vis dar nėra jūsų namų aplinkoje, pats metas įsirengti. O nusprendus tai padaryti, būtina laikytis ir tam tikrų taisyklių.

Koks turėtų būti alpinariumo dydis?

Savaime suprantama, vienas pagrindinių akcentų yra alpinariumo dydis. Atsakant į klausimą, koks jis turėtų būti, reikėtų nepamiršti vienos pagrindinės taisyklės: kuo didesnis yra teritorijos plotas, tuo didesnį alpinariumą galite įrengti. Teritorijos plotui proporcingas alpinariumas atrodys ne tik dekoratyviai, bet ir itin skoningai.

Kuo daugiau spalvų, tuo geriau

Kalbant apie sodo ar kiemo apželdinimą, dažniausia yra rekomenduojama pasirinkti 3 – 5 pagrindines spalvas. Tačiau ši taisyklė visiškai negalioja tuo atveju, kai kalbame apie alpinariumo įrengimą. Alpinariumo įrengimas – procesas, kai verta laikytis visiškai priešingos taktikos: kuo daugiau spalvų, tuo geriau. Taigi, drąsiai rinkitės augalus, kurių lapai būtų kuo įvairesnių spalvų: žali, mėlyni, raudono, geltono, oranžiniai, rudi, žydri, rožiniai ir t.t. Žinoma, ne ką mažiau svarbų vaidmenį vadina ir jų eiliškumas sodinant. Augalus sodinkite taip, kad šalia vienas kito neatsidurtų vienodų spalvų lapus ar žiedus turintys augalai.

Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens

Kad alpinariumo įrengimas būtų iš tiesų sėkmingas, verta, laikytis ir dar vienos taisyklės: atminkite, kad vaizdas pats gražiausias bus tik tuo atveju, jei nuo pat ankstyvo pavasario iki pat vėlyvo rudens alpinariumą puoš žiedai, Taigi, kad pasiektumėte tokį tikslą, vertėtų rinktis augalus, kurių žydėjimo laikotarpis labai skirtingas – nuo paskutinių iki pirmųjų šalnų

Žinoma, jei domina alpinariumo įrengimas, visada galima kreiptis ir į specialistus. Tačiau laikantis šių, itin paprastų taisyklių, puikius rezultatus pavyks užtikrinti ir jums. Taigi, tereikia atsakingai parinkti alpinariumo dydį,; rinktis kuo įvairesnių spalvų augalus, nesodinti vienodų  spalvų augalų vieno  šalia kito, ir, žinoma, rinktis tokius augalus, kad žiedais galėtumėte džiaugtis nuo pat ankstyvo pavasario iki pat vėlyvo rudens.

 

Scroll to Top