suknelės iš pakavimo maišelių

Suknelės iš antrinių žaliavų ir pakavimo priemonių – dabarties tendencija

Suknelės – kiekvienos moters spintoje ar drabužinėje užima bene didžiausią vietos dalį. Suknelės trumpomis/ilgomis rankovėmis ar berankovės, trumpos, ilgos ar vidutinio ilgumo, pūstos ar prigludusios, suknelės pliažui ar puotai, močiutės jubiliejui ar draugės aštuonioliktajam gimtadieniui. Tačiau ar esate matę sukneles, pagamintas ne iš tradicinių medžiagų, bet iš tualetinio popieriaus ar paprastų polietileno maišelių? Tai – mados kūrėjų maištas prieš tradicinius dizainerių sprendimus ir idėjos žmonių, kuriems rūpi ekologiški principai.
Vestuvinė suknelė iš tualetinio popieriaus – JAV gyvenančios meno studentės Olivia‘s Mears idėja. Šiai netradicinės medžiagos suknelei pagaminti prireikė 11 tualetinio popieriaus ritinėlių, klijų ir 30 metrų lipnios juostos. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog ši suknelė – gana trapi, bet, šiuo atveju, gana svarbų vaidmenį atliko lipni pakavimo juosta, kuria jaunoji menininkė sutvirtino vidinę suknelės dalį. Suknelė, nepaisant, išskirtinės medžiagos, atrodo gražiai ir puošniai, tačiau, reikia pasakyti, jog šia suknele sutiktų pasidabinti ne kiekviena šių dienų nuotaka. Tai – drąsos reikalaujantis rūbas.
Dar viena mados kūrėja, pristačiusi suknelių kolekciją iš neįprastų medžiagų, yra Kristen Alyce. Paprasti fasavimo maišeliai – vienas pagrindinių šios dizainerės kūrybos elementų. Kūrėja tikina, jog visame pasaulyje yra apstu moterų, kurios trokšta pasipuošti iš neįprastų medžiagų pagamintais rūbais. Ši idėja – noras kurti originalius drabužius bei siekis prisidėti prie planetos tausojimo. Negana šių kilnių tikslų, K. Alyce pomėgis tapo darbu, nes užsakymų kurti inovatyvius rūbus ji sulaukianti vis daugiau. Maišeliai, skirti fasavimo reikmėms, nėra brangūs, tačiau dizainerė, įprasminusi unikalią idėją, panašu, užsidirba nemenkas sumas, nes suknelių kainos prasideda nuo 500 JAV dolerių.
Puoštis moterys, žinoma, mėgsta, bet tokios originalios ir unikalios idėjos kaip vestuvinė tualetinio popieriaus suknelė ar vakarinė suknelė iš fasavimo maišelių – dar nėra platus reiškinys ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Pliusas kūrėjoms už drąsą. Norinčių pasipuošti bus?

Scroll to Top