fotoknygos gamyba

XXI amžiaus foto albumai

Pas kiekvieną namuose ant aukštų lentynų ar giliai spintose tūno stori, nevartomi, praradę pradinę išvaizdą foto albumai. Jų ten, garantuojame, – devynios galybės! Juk dar tada, kai mūsų tėvai buvo visai vaikai ar tik bebaigę mokyklą, viena iš populiariausių tendencijų būdavo nuotraukų albumai, kuriuose greta priklijuotų fotografijų dar būdavo įrašomas ir palinkėjimas ar kitokie prasmingi žodžiai.

Taigi po kiekvienos svarbesnės gyvenimo progos (nesvarbu, ar tai buvo gimtadienis, vestuvės ar mokyklos išleistuvės) namai dažniausiai pasipildydavo dar vienu foto albumu. Šiandien, viskam sparčiai tobulėjant, nuotraukų ir prisiminimų knygos taip pat nestovi vietoje: storiausius foto albumus pakeitė modernios, ypatinga estetika pasižyminčios fotoknygos.

Fotoknygos gamyba pasižymi tam tikra sukūrimo technologija:

1. IDĖJA. Kaip ir bet kur gyvenime, svarbiausia yra tikslas ir idėja. Taigi, prieš užsisakant fotoknygą, būtina tiksliai apsispręsti, kokio pobūdžio, išdėstymo ir apimties turėtų būti norima nuotraukų knyga.

2. FOTOKNYGOS GAMYBA. Išsirinkus norimas nuotraukas, kurios turės būti fotoknygoje, reikia aptarti keletą svarbių gamybinių procesų: viršelio tipą (jų gali būti įvairių: tiek minkštas, tiek kietas viršelis, tiek naujausiomis technologijomis sukuriamas kietas paminkštintas viršelis su nuotrauka), apimtį, įrišimo būdą ir bendrąjį nuotraukų sumaketavimą.

3. TECHNOLOGINIAI PROCESAI. Aptarus visus fotoknygos gamybos aspektus, belieka kibti 5 darbus ir iš popierinio ar kompiuterio ekrane matomo maketo sukurti realų produktą. Specialios spaudos principais pagamintos fotoknygos yra aukštos raiškos, spalvingos ir ryškios.

4. ĮPAKAVIMAS NE KĄ MAŽIAU SVARBUS. Pagaminus produktą, visuomet svarbus ir estetiškas bei saugus įpakavimas, kuris garantuos, jog produktas nebus sugadintas (įbrėžtas, sulietas, suteptas ir pan.). Fotoknygos gamyba taip pat neatsiejama nuo tinkamos pakuotės parinkimo.

Taigi, po ypatingų, brangių progų, smagių atostogų ar kitų kiekvienam nepamirštamų akimirkų, nenustumkite fotografijų į tolimiausius savo namų ar kompiuterio kampus. Su profesionalių fotografų ir maketuotojų pagalba sukurta fotoknyga tarnaus ne vienerius metus ir taps įspūdingu šiuolaikiniu fotoalbumu.

Scroll to Top