Kokias apsaugos priemones vertėtų įsigyti žmonėms, profesionaliai užsiimančiais „graffiti” gatvės menu?

Apsauginis šalmas žinomas nuo neatmenamų laikų. Žmonės saugojo savo galvas kariaudami, klajodami miške, sportuodami ir pan. Galvos apsaugos priemonės skirtingais amžiais savo kokybe skyrėsi, bet esminė paskirtis liko ta pati – noras gyventi. Galvos apsaugos priemonės naudojamos, jei yra rizika būti kliudyti krentančių objektų ir (arba) galva atsitrenkti į nejudamą objektą (pvz., žemoje patalpoje). Pagal sveikatos ir saugos teisės aktus tam tikrose zonose privaloma nešioti šalmus. Graffiti meistrai dažnai dirba ant pastatų, kurie jau trupa ir nėra geriausioje savo būklėje, dėl to dėvėti šalmą yra būtina.

Šalmas veiksmingai apsaugo galvą ir yra labai patogus dėvėti-šalmas su amortizuojančiais įdėklais ir minkštu vidiniu pamušalu arba tiesiog bendras ir lengvas apsauginis dangtelis

Galvai apsaugoti gali būti naudojamas apsauginis šalmas su reguliuojamais petnešomis. Statybiniai šalmai yra svarbi apsauginė įranga statybininkams. Be to, darbo šalmas su skylute, skirta įkišti apsaugines ausines, gali apsaugoti didelio triukšmo darbuotojų klausą ir nervų sistemą. Apsauginiai šalmai – jie turi atitikti nacionalinius standartus arba lygiaverčius Europos standartus, o tai turėtų būti pažymėta šalmo kiauto viduje; tokie šalmai sugeria smūgio jėgą, kai iš dalies sulaužomas arba sugadinamas šalmo kiautas ir vidinė apygalvė arba apsauginis kamšalas; prireikus prie jų gali būti primontuotos klausos apsaugos priemonės ir (arba) apsauginiai skydeliai.

Apsauginiai šalmai yra labai svarbūs statybininkams, eismo dalyviams, miškininkams ir kt. 

Apsauginis šalmas su skydu ypač tinka apsaugoti galvą ne tik tam, kad nukritę daiktai neskaudėtų galvos, bet ir kad kenksmingos medžiagos nepatektų į akis. Apsauginiai šalmai skirti tik galvai apsaugoti nuo smūgių ir krintančių objektų. Reikėtų turėti omenyje, kad itin sunkūs arba iš gana aukštai krentantys objektai vis vien gali pažeisti kaklą arba stuburą.

Jei mes vertiname žmogaus gyvybę, jūsų spintelėje esantis saugos darbo šalmas bus prieinamas bet kuriuo metu. Nustatyta plastikinių galvos apsaugos priemonių laikymo trukmė. Pagaminimo data nurodyta šalmo viduje. Šalmo eksploatavimo laikas gali skirtis, tačiau jis negali viršyti 5 metų, priklausomai nuo medžiagos ir tipo, todėl turėtumėte reguliariai tikrinti galiojimo pabaigos datą, net jei šalmas yra kruopščiai prižiūrimas.

Kitos priemonės, kurios reikalingos graffiti meistrams, kad užtikrintų saugumą yra randamos čia: https://www.atvila.lt/lt/produktai/darbo-saugos-priemones/kvepavimo-taku-apsauga.

Scroll to Top