modernaus stiliaus kilimai

Patarimai kaip pasirinkti tinkamą kilimą valgomajam kambariui

Rasti praktišką ir stilingą valgomojo kilimą nėra lengva. Pūkuotas ir tankus kilimas gali nepageidaujamai kaupti kiekvieną trupinį nuo stalo. Per maži kilimėliai gali neleisti kėdėms stovėti stabiliai. Bet geras kilimas gali suteikti valgomajam ypatingą spalvą, jaukumą ir stilių. Atkaklios paieškos yra tikrai vertos rezultato. Šiame straipsnyje pateiksime patarimus, kaip tinkamai pasirinkti kilimą valgomajam.

1) Pasirinkite lygaus pynimo ploną kilimėlį. Kadangi įvairūs išsiliejimai šiame kambaryje yra neišvengiami bei svarbu, kaip lengvai galite atstumti kėdę, valgomojo kambaryje praktiškas pasirinkimas yra plokščio pynimo ploni kilimėliai. Ilgo plauko, marokietiškus kilimus ir kitus storus, purius kilimus laikykite svetainėje, kur juos reikės mažiau valyti ir prižiūrėti.

2) Kilimą naudokite kaip pirmąjį namų dekoro elementą. Jei kilimas yra vienas iš jūsų pirmųjų pirkinių valgomajam, galite jį naudoti norėdami nustatyti erdvės toną ir sukurti spalvų schemą. Šioje namų vietoje labai tinka modernaus stiliaus kilimai. Jei kilimėlis yra šviesus tai ir sienos turėtų būti šviesios. Tačiau, jeigu norite sukurti akcentą, tai kilimo spalva gali būti tamsesnė, o sienos šviesios. Taip pat derinkite stalo ir kėdžių spalvą taip, kad viskas derėtų tarpusavyje.

3) Pasirinkite lengvai valomas medžiagas. Paprastai grynus natūralius pluoštus, tokius kaip medvilnė ir vilna, paprasčiausia valyti namuose, o sintetinius mišinius – sunkiausia. Išimtis yra vidaus ir lauko bei dėmėms atsparūs kilimai, pagaminti taip, kad atlaikytų šveitimą. Todėl vertėtų rinktis tiktai  kokybiškus kilimus.

4) Kilimo formą derinkite prie kambario formos. Ar turite kvadratinį valgomąjį? Išbandykite kvadratinį ar apvalaus stiliaus kilimą. Stačiakampis kambarys? Naudokite stačiakampį kilimėlį. Kambario formos atkartojimas kilimu suteikia erdvei malonų tvarkos pojūtį.

5) Pritaikykite kilimėlio formą prie stalo formos. Apvalūs valgomojo stalai puikiai atrodo su apvaliais ar kvadratiniais kilimais. Stačiakampiai ir ovalūs valgomojo stalai puikiai tinka prie stačiakampių kilimėlių. Kvadratiniai valgomojo stalai geriausiai tinka su kvadratiniais kilimėliais, nors apvalus kilimas galėtų sukurti žaismingumo.

6) Venkite šviesių atspalvių. Jei valgomąjį naudosite vakarienėms, vakarėliams, tai šioje vietoje tikriausiai geriausia vengti baltų ir šviesių kilimų (kad ir kokie gražūs jie atrodytų). Žinoma, balta spalva nėra vienintelė spalva, į kurią reikia atkreipti dėmesį. Bet koks šviesumo turintis atspalvis parodys dėmes. Todėl sodresnės spalvos yra tinkamiausios.

Scroll to Top