Vestuvių fotografai pataria: kada daryti fotosesiją – prieš, po ar per vestuves?

Vestuvių fotografai pataria: kada daryti fotosesiją – prieš, po ar per vestuves?

Vestuvės – tai didelė šventė susidedanti iš mažų detalių. Viena jų – vestuvių fotosesija ir dažniausiai užduodamas klausimas – kada ją rengti? Prieš vestuves, įterpti valandėlę per vestuves ar palikti po vestuvių?

Fotogidas.lt vestuvių fotografas neišskiria nė vieno laiko kaip idealiausio vestuvių fotosesijai, tačiau atkreipia dėmesį į niuansus, kurie gali lemti apsisprendimą.

Beje, kalbame apie atskirą jaunųjų pabėgimą fotografuotis, o ne pačios ceremonijos ir šventės fotografavimą.

Priešvestuvinė fotosesija

Prieš vestuves vykstanti fotosesija itn tinka kūrybiškoms idėjoms įgyvendinti. Pasirinkę priešvestuvinę fotosesiją galite pasirinkti siužetą pasakojantį vestuvių laukimo ir ruošimosi nuotaikas. Fotosesijos metu galima įamžinti sužadėtuvių emocijas, suknelės ar žiedų paiešką, nuotraukomis papasakoti unikalią pažinties ir meilės istoriją.

Priešvestuvinės fotosesijos nuotraukos yra puiki priemonė puošti šventės vietą. Romantiškos poros fotografijos, įrėmintos ir išdėliotos ar pakabintos šventės vietoje tikrai suteiks daugiau nuotaikos ir charakterio šventei. Fotografijos taip pat gali būti panaudotos filmui ar skaidrėms rodomoms šventės vietoje.

Ne mažiau svarbu ir tai, jog pasirinkus tą patį fotografą priešvestuvinei fotosesijai ir vestuvių ceremonijos bei šventės fotografavimui, atsiranda galimybė susipažinti, priprasti prie fotografo. Taip pat gauti neįkainojamų patarimų kaip pozuoti, į ką atkreipti dėmesį fotografuojantis, kaip elgtis prieš objektyvą. Ypač aktualu, jei nesate pratę fotografuotis ir jaučiatės nejaukiai ar įsitempę.

Fotosesija vestuvių metu

Tai puiki galimybė fotografuotis pasipuošus vestuviniais rūbais ir natūraliomis, jaudulio ir laimės kupinomis veido išraiškomis. Tačiau tam reikia gerai sustyguoto šventės tvarkaraščio. Kadangi dažniausiai fotosesijai pabėgama tarp vestuvių ceremonijos bažnyčioje ar Santuokų rūmuose ir vakarinės dalies, reikia būti tikriems, jog svečiai bus užimti ir nepastebės, jog jaunieji kažkur dingo. Dėl to, fotosesija atskirai būna trumpesnė.

Tačiau galima fotosesijos vietą pasirinkti ir šventės vietą, sukuriant įspūdį, jog jaunieji akimirkai pabėgo nuo svečių į nuošalų kampelį, o fone matyti šventės žiburiai.

Povestuvinė fotosesija

Kai visas jaudulys dėl vestuvių organizavimo nurimsta, kai gyvenimas sugrįžta į savas vėžes ir jaunieji lieka vieni – fotosesija tampa smagiu ir atpalaiduojančiu įvykiu. Dažnai povestuvinė fotosesija tampa medaus mėnesio fotosesija užsienyje. Romantiškos pirmosios atostogos kaip vyras ir žmona – tai tikrai verta įamžinti.

Dar vienas įdomus ir vertas dėmesio motyvas – nutrūktgalviška fotosesija vestuviniais rūbais. Jei vestuvės metu visais įmanomais būdais saugojote vestuvinę suknelę, kad nesusiteptų ar nesuplyštų, tai dabar to daryti nereikia. Galima kopti į kalnus, važiuoti motociklu ar eiti į atrakcionų parką. Jokio saugojimosi, jokios baimės tik atsipalaidavimas.

Ir pabaigai, geriausia kas jums gali atsitikti – galimybė pasirinkti visas tris fotosesijas – prieš, per ir po vestuvių!

Scroll to Top