dovanu-pakavimas

Dovanų pakavimo menas: kokias gudrybes verta išbandyti?

Kalėdinių dovanų pirkimas pareikalauja nemažai mūsų laiko resursų, tačiau pakankamai jo reikėtų paskirti ir jų pakavimui. Dažnai teigiama, kad nuo įpakavimo priklauso ir dalis dovanos sėkmės, tad šiuo klausimu iš tiesų vertėtų pasistengti. Visgi, jeigu pasitelksite kelias paprastas idėjas, šis procesas nepareikalaus didelių pastangų.

Žaiskite su dydžiais

Kone didžiausias siurprizas artimųjų laukia tuomet, kai iš dovanos įpakavimo neįmanoma suprasti, kas slypi viduje – jei mėgstate juos stebinti, turėtumėte išbandyti tokią idėją. Pavyzdžiui, jei dovana yra labai maža, ją galite paslėpti didelėje dėžėje – jei kelias dėžutes sudėsite vieną į kitą, rezultatas bus dar įspūdingesnis. Nedidelę dėžutę taip pat galite papuošti ir milžinišku kaspinu – bet kokie kontrastai šiuo atveju yra itin sveikintini.

Pasitelkite natūralius elementus

Natūralumo ir tvarumo idėjos pastaruoju metu tapo itin madingos, tad jomis gali būti paremtas ir Jūsų dovanos įpakavimas. Vietoj popieriaus naudokite senus laikraščius ar audinius, pridėkite kvepiančią augalo šakelę ar džiovintą vaisių… Bet kokie panašūs sprendimai bendram įpakavimui suteiks išskirtinumo, kurį pastabūs Jūsų artimieji turėtų labai palankiai įvertinti.

Pridėkite asmeniškų detalių

Bet koks ranka parašytas tekstas ar kita asmeniška smulkmena pridės Jūsų įpakavimui gerokai daugiau išskirtinumo – didelė tikimybė, jog Jūsų artimieji tokio siurprizo tikrai nesitikės. Galite jiems parašyti trumpą laiškelį ar labai asmenišką palinkėjimą, tačiau jeigu tai nėra stipriosios Jūsų pusės, verta pagalvoti ir apie bendrą Jūsų ar netgi visos šeimos nuotrauką. Pats procesas tikrai ilgai neužtruks, bet rezultatai bus įspūdingi. Be to, tokiam įpakavimui tiks ir visos dažniausiai šiam tikslui pasitelkiamos priemonės – jas galite apžiūrėti čia: https://kaledos.lt/katalogas/16/dovanu-pakavimas/cat78.

Nepamirškite kokybės

Reikia pripažinti, kad ne kiekvienas iš mūsų gali sukurti įspūdingus, meno kūrinius primenančius įpakavimus. Žinoma, pabandyti galima, tačiau jei žinote, kad rankdarbiai – ne Jums, verčiau neeikvokite savo laiko ir pasirinkite kitą, paprastesnį įpakavimo būdą. Bendras vaizdas dėl to nei kiek nenukentės, tačiau būsite tikri, kad dovana bus įpakuota kokybiškai – tai taip pat yra pakankamai svarbus niuansas. Tokiais atvejais ypač mėgstami dovanų maišeliai: nustebsite, kiek daug originalių variantų tarp jų pavyks surasti. Iš arčiau su jais susipažinti galite Kaledos.lt puslapyje.

Įsidėmėję šiuos patarimus, kalėdinę dovaną supakuosite ir greitai, ir gražiai. Svarbiausia, jog atrodytų, kad kurdami įpakavimą, iš tiesų įdėjote šiek tiek širdies – tuomet rezultatai būsimųjų dovanos gavėjų tikrai neapvils. 

Scroll to Top